Sūrio pyragaičiai su obuoliais
5 (1 įvertinimai)
10-14 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Skanūs naminiai pyragaičiai, kurie užkariaus jūsų širdį. Receptas paprastas, o rezultatas įkvepiantis, atkreipkite dėmesį! Labai rekomenduoju šį obuolių pyragaičių receptą. Tešlos tekstūra labai panaši į trapios tešlos, tik daug minkštesnė. Be sultingo ir kvapnaus obuolių ir cinamono įdaro, skonis tiesiog stebuklingas! Į tokią tešlą galite įvynioti bet ką: bet kokias uogas ar vaisius, tirštą grietinėlę, virtą kondensuotą pieną, uogienę ar net bet kokį nesaldų įdarą.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūris120 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Miltai260 gramų
-
Druska1/3 šaukštelio
-
Ledinis vanduo3~5 šaukštai
-
Cukrus5 šaukštai
-
Vanilinis cukrus30 gramų
-
Cinamonas1/2 šaukštelio
-
Citrinų sultys2
-
Pienas2 šaukštai
-
Obuoliai300 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Galite naudoti bet kokius obuolius, bet jie geriausiai tinka su nedideliu rūgštumu.
-
2. Miltus, druską ir smulkia tarka sutarkuotą sūrį sumaišykite. Išmaišykite ir sudėkite susmulkintą sviestą.
-
Reklama
-
3. Viską sutrinkite rankomis iki trupinių būklės.
-
4. Tada dalimis pildami ledinį vandenį, minkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Surinkite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
-
Reklama
-
5. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Įpilkite 2-3 šaukštus cukraus, cinamono, vanilinio cukraus, užpilkite citrinos sultimis ir išmaišykite.
-
6. Išimkite tešlą ir supjaustykite gabalėliais. Gabaliukų dydis priklauso nuo norimo pyragėlių dydžio. Dažniausiai gaunu 10-14 vnt.
-
Reklama
-
7. Kiekvieną gabalėlį rankomis suminkykite į pyragą ir įdėkite įdarą į centrą. Prijunkite kraštus bet kokiu patogiu būdu. Apskritai pyragams galima suteikti įvairiausių formų, tačiau žiūrėkite, kad siūlė visada būtų viršuje.
-
8. Perkelkite ruošinius į alyvuotą karščiui atsparią formą. Tešlos viršų aptepkite pienu ir pabarstykite cukrumi. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Viršus turi šiek tiek ruduoti.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama