Marinuoti kopūstai su česnakais ir burokėliais

Marinuoti kopūstai su česnakais ir burokėliais

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
1 d. 14 val.

Apie receptą

Sveiki, pikantiški, marinuoti kopūstai su česnaku ir burokėliais – tai ne tik skanus, bet ir labai gražus užkandis, kuris papuoš net šventinį stalą. Tai visiškai nesudėtingas, bet labai vykęs būdas pasigaminti marinuotus kopūstus su česnaku ir burokėliais. Su marinatu galima eksperimentuoti – didinti arba mažinti acto ar česnako kiekį. Ypatingo aromato šiam patiekalui suteikia įvairūs prieskoniai – ne tik kvapnusis pipiras, bet ir, pavyzdžiui, lauro lapas.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kopūstai
    2 kilogramai
  • Morkos
    2~3 vnt
  • Burokėliai
    1~2 vnt
  • Česnakas
    10~12 skiltelės
  • Kvapnusis pipiras
    pagal skonį
  • Vanduo
    1,5 litro
  • Cukrus
    200 gramų
  • Actas
    200 mililitrų
  • Druska
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Marinatas turi būti šaltas, todėl procesą pradėkite nuo jo. Puode supilkite vandenį, įdėkite cukraus ir druskos. Užvirinus, įpilkite acto...
    1. Marinatas turi būti šaltas, todėl procesą pradėkite nuo jo. Puode supilkite vandenį, įdėkite cukraus ir druskos. Užvirinus, įpilkite acto ir po minutės nukelkite nuo ugnies.
  • Dabar galima imtis daržovių. Marinuotiems kopūstams su česnaku ir burokėliais naudokite tvirtą, pageidautina vidutinio dydžio galvutę. Su...
    2. Dabar galima imtis daržovių. Marinuotiems kopūstams su česnaku ir burokėliais naudokite tvirtą, pageidautina vidutinio dydžio galvutę. Supjaustykite kopūstus vidutiniais gabalėliais.
  • Reklama
  • Į puodo arba kitos talpos dugną dėkite dalį kopūstų vienu sluoksniu.
    3. Į puodo arba kitos talpos dugną dėkite dalį kopūstų vienu sluoksniu.
  • Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonomis skiltelėmis arba mažais kubeliais. Dalį sudėkite ant kopūstų.
    4. Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonomis skiltelėmis arba mažais kubeliais. Dalį sudėkite ant kopūstų.
  • Reklama
  • Nulupkite burokėlius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (galima tarkuoti). Šiame paprastame recepte taip pat naudojamos morkos, bet pa...
    5. Nulupkite burokėlius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (galima tarkuoti). Šiame paprastame recepte taip pat naudojamos morkos, bet pagal pageidavimą jų galima nedėti. Nedidelę dalį sudėkite į puodą.
  • Tada vėl dėkite sluoksnį kopūstų, po to kitas daržoves. Užpildykite puodą sluoksniais.
    6. Tada vėl dėkite sluoksnį kopūstų, po to kitas daržoves. Užpildykite puodą sluoksniais.
  • Reklama
  • Užpilkite viršų atvėsintu marinatu, į kurį iš anksto įdėjote kvapnųjį pipirą.
    7. Užpilkite viršų atvėsintu marinatu, į kurį iš anksto įdėjote kvapnųjį pipirą.
  • Kad marinuoti kopūstai gerai įsigertų, viršų gerai suspauskite. Pakanka uždengti puodą lėkšte ir viršuje padėti stiklainį su vandeniu. Po...
    8. Kad marinuoti kopūstai gerai įsigertų, viršų gerai suspauskite. Pakanka uždengti puodą lėkšte ir viršuje padėti stiklainį su vandeniu. Po dviejų dienų galima ragauti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai