Klasikinis vištienos frikasė

Klasikinis vištienos frikasė

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Fricassee yra prancūziškas patiekalas. Skanus ir sotus, paruoštas iš paprastų ingredientų, skirtas kiekvienai dienai. Subtilus kreminis padažas maloniai apgaubia kiekvieną vištienos gabalėlį. Patiekalui galite naudoti krūtinėlės filė arba šlaunelių filė. Bet kokiu atveju rinkitės mėsą be kaulų.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    400 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Grietinėlė
    200 mililitrų
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradėdami gaminti, paruoškite viską, ko reikia. Rinkitės vištienos mėsą be kaulų. Galite vartoti bet kokio riebumo grietinėlę. Tači...
    1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite viską, ko reikia. Rinkitės vištienos mėsą be kaulų. Galite vartoti bet kokio riebumo grietinėlę. Tačiau kuo didesnis riebalų kiekis, tuo sodresnis ir švelnesnis padažas bus paruoštame patiekale.
  • Vištienos mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite mėsą. Kepkite vištie...
    2. Vištienos mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite mėsą. Kepkite vištieną 3-5 minutes, kol mėsa pakeis spalvą.
  • Reklama
  • Šiuo metu nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
    3. Šiuo metu nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
  • Sudėkite svogūną į keptuvę su vištiena. Išmaišykite. Pakepinkite minutę. Iš svogūno atsiras būdingas aromatas. Tada uždarykite dangtį ir ...
    4. Sudėkite svogūną į keptuvę su vištiena. Išmaišykite. Pakepinkite minutę. Iš svogūno atsiras būdingas aromatas. Tada uždarykite dangtį ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
  • Reklama
  • Vištieną troškinkite 12-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Iš svogūnų ir vištienos išsiskirs sultys, kurių pakaks troškinimui. Tačiau, ...
    5. Vištieną troškinkite 12-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Iš svogūnų ir vištienos išsiskirs sultys, kurių pakaks troškinimui. Tačiau, jei reikia, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.
  • Vištieną pabarstykite trupučiu miltų. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Jei norite, galite pridėti česnako. Viską išmaišyti.
    6. Vištieną pabarstykite trupučiu miltų. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Jei norite, galite pridėti česnako. Viską išmaišyti.
  • Reklama
  • Vištieną užpilti grietinėle ir užvirti.
    7. Vištieną užpilti grietinėle ir užvirti.
  • Viską maišydami dar minutę pakaitinkite kartu ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Kreminis padažas gražiai sutirštės.
    8. Viską maišydami dar minutę pakaitinkite kartu ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Kreminis padažas gražiai sutirštės.
  • Reklama
  • Frikasę galite papildyti bet kokiu garnyru. Gero apetito!
    9. Frikasę galite papildyti bet kokiu garnyru. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai