Sūdyta lašiša per 15 minučių
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Greitas būdas paruošti lengvai sūdytą raudoną žuvį. Tai užtruks tiesiog 3–5 minutes. O ant stalo galite patiekti švelnius žuvies griežinėlius. Žuvį galite patiekti iš karto, tačiau prieš patiekiant rekomenduoju 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Pagal skonį prieš patiekiant žuvį galite apibarstyti rūkyta paprika, čiobreliais, krapais ar peletrūnu. Laikykite žuvį šaldytuve iki trijų dienų, bet galite užšaldyti ilgiau. Jei nesate tikri dėl žuvies šviežumo, užšaldykite gabalėlį šaldiklyje ir leiskite jam visiškai atitirpti šaldytuve prieš pradėdami gaminti žuvį.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiša500 gramų
-
Jūros druska170 gramų
-
Cukrus80 gramų
-
Virintas vanduo650 mililitrų
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kadangi žuvį sūdome greituoju būdu, ją reikia užšaldyti, o po to atšildyti šaldytuve apatinėje lentynoje. Norint sunaikinti kirminus, būtinas išankstinis užšaldymas. O svarbiausia – žuvis turi būti kokybiška ir šviežia. Pageidautina naudoti jūros druską, su ja žuvies skonis yra malonesnis.
-
2. Nuo lašišos filė nuimkite odą ir pašalinkite visus kaulus. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Į tinkamą indą supilkite virintą kambario temperatūros vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Kruopščiai sumaišykite, kad jie ištirptų.
-
4. Įdėkite žuvį į druskos tirpalą ir palikite 15 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kai druska nusėda ant indo dugno.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui, padėkite žuvį ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite.
-
6. Perkelkite žuvį į tinkamą indą, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir padėkite į šaldytuvą 1 valandą. Indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele.
-
Reklama
-
7. Patiekite prie stalo kaip užkandį arba ant sumuštinių, pabarstę žolelėmis, su citrinos skiltele. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama