Sūdyta lašiša per 15 minučių

Sūdyta lašiša per 15 minučių

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Greitas būdas paruošti lengvai sūdytą raudoną žuvį. Tai užtruks tiesiog 3–5 minutes. O ant stalo galite patiekti švelnius žuvies griežinėlius. Žuvį galite patiekti iš karto, tačiau prieš patiekiant rekomenduoju 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Pagal skonį prieš patiekiant žuvį galite apibarstyti rūkyta paprika, čiobreliais, krapais ar peletrūnu. Laikykite žuvį šaldytuve iki trijų dienų, bet galite užšaldyti ilgiau. Jei nesate tikri dėl žuvies šviežumo, užšaldykite gabalėlį šaldiklyje ir leiskite jam visiškai atitirpti šaldytuve prieš pradėdami gaminti žuvį.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašiša
    500 gramų
  • Jūros druska
    170 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Virintas vanduo
    650 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus
    1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kadangi žuvį sūdome greituoju būdu, ją reikia užšaldyti, o po to atšildyti šaldytuve apatinėje...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kadangi žuvį sūdome greituoju būdu, ją reikia užšaldyti, o po to atšildyti šaldytuve apatinėje lentynoje. Norint sunaikinti kirminus, būtinas išankstinis užšaldymas. O svarbiausia – žuvis turi būti kokybiška ir šviežia. Pageidautina naudoti jūros druską, su ja žuvies skonis yra malonesnis.
  • Nuo lašišos filė nuimkite odą ir pašalinkite visus kaulus. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Nuo lašišos filė nuimkite odą ir pašalinkite visus kaulus. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Į tinkamą indą supilkite virintą kambario temperatūros vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Kruopščiai sumaišykite, kad jie ištirptų.
    3. Į tinkamą indą supilkite virintą kambario temperatūros vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Kruopščiai sumaišykite, kad jie ištirptų.
  • Įdėkite žuvį į druskos tirpalą ir palikite 15 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kai druska nusėda ant indo dugno.
    4. Įdėkite žuvį į druskos tirpalą ir palikite 15 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kai druska nusėda ant indo dugno.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, padėkite žuvį ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite.
    5. Pasibaigus laikui, padėkite žuvį ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite.
  • Perkelkite žuvį į tinkamą indą, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir padėkite į šaldytuvą 1 valandą. Indą su žuvimi uždenkite maistine pl...
    6. Perkelkite žuvį į tinkamą indą, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir padėkite į šaldytuvą 1 valandą. Indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele.
  • Reklama
  • Patiekite prie stalo kaip užkandį arba ant sumuštinių, pabarstę žolelėmis, su citrinos skiltele. Gero apetito!
    7. Patiekite prie stalo kaip užkandį arba ant sumuštinių, pabarstę žolelėmis, su citrinos skiltele. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai