Šparaginės pupelės su baklažanais žiemai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Dalinuosi paprasto ir labai skanaus šparaginių pupelių ir baklažanų paruošimo receptu. Daržovės čia puikiai dera. Atkreipkite dėmesį į receptą! Žemiau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip paruošti šparagines pupeles ir baklažanus žiemai. Visos daržovės turi būti supjaustytos ir troškintos kartu. Tada daržovės supilamos į stiklainius. Jei norite, galite pridėti ir cukinijų. Tokios ryškios daržovių salotos stiklainyje, kurias bus labai malonu atidaryti žiemą. Tinka kaip užkandis ar garnyras.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baklažanai1 kilogramas
-
Morkos250 gramų
-
Paprika250~300 gramų
-
Pomidorai700~750 gramų
-
Česnakai80 gramų
-
Šparaginės pupelės500 gramų
-
Druska35 gramai
-
Cukrus40 gramų
-
Aliejus150 mililitrų
-
Aitrusis pipiras1 vnt
-
Juodųjų pipirų žirneliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Obuolių sidro actas60 mililitrų (6%)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Morkas sutarkuokite stambia tarka, papriką supjaustykite juostelėmis. Baklažanus supjaustykite stambiais griežinėliais. Permeskite česnaką per spaudą.
-
Reklama
-
3. Jei naudojate šviežias šparagines pupeles, nupjaukite galus iš abiejų pusių, tada supjaustykite 2–4 cm gabalėliais. Užšaldytas pupeles tiesiog atitirpinkite.
-
4. Ant pomidorų įpjaukite kryžių, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Nulupkite ir sumalkite mėsmale arba blenderiu.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite augalinį aliejų. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite visas daržoves, pipirus, druską ir cukrų. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu, užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 35-40 minučių.
-
6. Įpilkite acto, troškinkite dar 3-5 minutes.
-
Reklama
-
7. Karštą užkandį sudėkite į švarius, iš anksto sterilizuotus stiklainius. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite 1 dienai. Tada padėkite į vėsią vietą.
-
8. Šparaginės pupelės su baklažanais jau paruoštos žiemai!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama