Šparaginės pupelės su baklažanais žiemai
5 (1 įvertinimai)
								6  Porcijos
						
								2 val.
						Apie receptą
Dalinuosi paprasto ir labai skanaus šparaginių pupelių ir baklažanų paruošimo receptu. Daržovės čia puikiai dera. Atkreipkite dėmesį į receptą! Žemiau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip paruošti šparagines pupeles ir baklažanus žiemai. Visos daržovės turi būti supjaustytos ir troškintos kartu. Tada daržovės supilamos į stiklainius. Jei norite, galite pridėti ir cukinijų. Tokios ryškios daržovių salotos stiklainyje, kurias bus labai malonu atidaryti žiemą. Tinka kaip užkandis ar garnyras.
Paskirtis: Konservavimo receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Baklažanai1 kilogramas
 - 
													Morkos250 gramų
 - 
													Paprika250~300 gramų
 - 
													Pomidorai700~750 gramų
 - 
													Česnakai80 gramų
 - 
													Šparaginės pupelės500 gramų
 - 
													Druska35 gramai
 - 
													Cukrus40 gramų
 - 
													Aliejus150 mililitrų
 - 
													Aitrusis pipiras1 vnt
 - 
													Juodųjų pipirų žirneliai1/2 arbatinio šaukštelio
 - 
													Obuolių sidro actas60 mililitrų (6%)
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Paruoškite visus ingredientus. - 
                                                    
2. Morkas sutarkuokite stambia tarka, papriką supjaustykite juostelėmis. Baklažanus supjaustykite stambiais griežinėliais. Permeskite česnaką per spaudą. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Jei naudojate šviežias šparagines pupeles, nupjaukite galus iš abiejų pusių, tada supjaustykite 2–4 cm gabalėliais. Užšaldytas pupeles tiesiog atitirpinkite. - 
                                                    
4. Ant pomidorų įpjaukite kryžių, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Nulupkite ir sumalkite mėsmale arba blenderiu. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Į puodą supilkite augalinį aliejų. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite visas daržoves, pipirus, druską ir cukrų. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu, užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 35-40 minučių. - 
                                                    
6. Įpilkite acto, troškinkite dar 3-5 minutes. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Karštą užkandį sudėkite į švarius, iš anksto sterilizuotus stiklainius. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite 1 dienai. Tada padėkite į vėsią vietą. - 
                                                    
8. Šparaginės pupelės su baklažanais jau paruoštos žiemai!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















