Šokoladinis pyragas su Coca-Cola
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val. 20 min.
Apie receptą
Vienas iš originalių kepimo receptų jums šiandien yra šokoladinio pyrago su Coca-Cola gamyba. Rezultatas – skanus šventinis pyragas su drėgna ir sultinga tekstūra bei sodriu glajumi. Jei esate aršus šio gėrimo priešininkas, tai praeikite, nes kola čia naudojama tešloje ir glajui gaminti. Prieš patiekiant, pyragą reikia gerai išmirkyti, kad jis būtų sultingas. Šis receptas buvo sukurtas tiems, kurie mėgsta gaminti originalius kepinius. Gatavas pyragas patiekiamas ant stalo jam atvėsus.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai2 stiklinės
-
Cukrus2 stiklinės
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis (0,5 arbatinio šaukštelio tešlai, 0,5 arbatinio šaukštelio glaistui)
-
Sviestas240 gramų (120 gramų tešlai, 120 gramų glaistui)
-
Aliejus0.5 stiklinės
-
Coca Cola1 stiklinė (1 puodelis tešlai, 6 šaukštai glaistui)
-
Kakava6 šaukštai (3 šaukštai tešlai, 3 šaukštai glaistui)
-
Zefyrai1.5 stiklinės
-
Pasukos0.5 stiklinės (galite pasigaminti patys, sumaišę 0,5 stiklinės pieno + 1 arbatinį šaukštelį acto)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanilės ekstraktas2 arbatiniai šaukšteliai (1 arbatinis šaukštelis tešlai, 1 arbatinis šaukštelis glaistui)
-
Cukraus pudra4 stiklinės
-
Pekano riešutai1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į dubenį suberkite cukrų, miltus, sodą ir 0,5 arbatinio šaukštelio druskos.
-
2. Į puodą suberkite 120 gramų sviesto, augalinį aliejų, 3 šaukštus kakavos, 1 stiklinę kolos. Puodą pastatykite ant ugnies ir užvirus suberkite zefyrus ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
3. Karštą mišinį supilti į miltų mišinį, išplakti mikseriu.
-
4. Į tešlą įpilkite pasukų (jei neturite, pieną sumaišykite su actu), įmuškite kiaušinius ir 1 arbatinį šaukštelį vanilės, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Kepimo formą uždenkite folija, patepkite aliejumi ir supilkite į ją tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
-
6. Likus kelioms minutėms iki pyrago kepimo pabaigos pasigaminkite glajų: puode sumaišykite 120 gramų sviesto, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, likusią kakavą ir kolą, mišinį pakaitinkite ant vidutinės ugnies ir viską užvirinkite. .
-
Reklama
-
7. Į dubenį suberkite cukraus pudrą, užpilkite paruoštu karštu mišiniu, suberkite vanilę ir smulkintus riešutus, išmaišykite.
-
8. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite keletą minučių atvėsti, tada šiltą pyragą užpilkite glajumi ir palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
9. Atvėsusį pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama