Tortas Generolas
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Jei dar nebandėte „Generolo“ torto, tuomet būtinai paskubėkite į virtuvę. Šis patrauklaus ir minkšto torto derinys su pačiu subtiliausiu kremu nepaliks abejingų. Skanus ir neįprastai paprastas tortas „Generolas“ turi keletą gaminimo galimybių. Šiame recepte naudojamos razinos, riešutai ir džiovintos slyvos, tačiau galite dėti ką tik norite. Tiks cukruoti vaisiai, džiovintos uogos ir net šokolado gabalėliai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Cukrus1.5 stiklinės
-
Grietinė200 gramų
-
Soda1.5 arbatinio šaukštelio
-
Sviestas200 gramų
-
Miltai2 stiklinės
-
Riešutai1 stiklinė
-
Razinos1 stiklinė
-
Slyvos1 stiklinė
-
Grietinėlė500 mililitrų
-
Cukraus pudra1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Sudėkite minkštą sviestą ir toliau plakite. Tada sudėkite grietinę į dubenį. Miltus persijokite ir sumaišykite su soda. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite tešlą iki vientisos konsistencijos be gabalėlių.
-
2. Orkaitė turi būti gerai įkaitinta. Padalinkite tešlą į lygias tris dalis. Razinas nuplaukite, nusausinkite ir suberkite į vieną tešlos dalį.
-
Reklama
-
3. Antroji tešlos dalis bus su riešutais. Jie turi būti susmulkinti, galite į miltelius arba galite palikti smulkius gabalėlius.
-
4. Slyvas nuplaukite, nusausinkite. Supjaustykite į 2-4 dalis ir sudėkite į trečią tešlos dalį.
-
Reklama
-
5. Kiekvienas pyragas turi būti iškeptas orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Paprastai tai trunka apie 15 minučių.
-
6. Kol pyragai kepa, galite pasidaryti kremą. Šaltą grietinėlę plakite mikseriu, palaipsniui įpildami cukraus pudros, iki gana stiprių putų.
-
Reklama
-
7. Kiekvienas pyragas turi būti gerai išteptas kremu. Viršų taip pat galima patepti kremu arba palikti be grietinėlės (galite užpilti šokoladiniu glajumi).
-
8. Tortas ,,Generolas, yra paruoštas. Belieka papuošti, jei norite, ir palikti kelioms valandoms, kad pyragai būtų gerai prisotinti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama