Šokoladinis pyragas iš avinžirnių miltų
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Gaminame šokoladinį pyragą iš avinžirnių miltų. Recepte nėra glitimo, kiaušinių ar gyvūninės kilmės pieno produktų. Atkreipkite dėmesį! Kepiniai iš avinžirnių miltų turi lengvą riešutų aromatą. Jis ilgai išlieka šviežias ir nesustingsta, nes jame nėra glitimo.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kakavos milteliai70 gramų (ne saldi)
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Soda1 šaukštelis
-
Vanduo60 mililitrų (karštas)
-
Cukranendrių cukrus120 gramų
-
Kokosų aliejus60 gramų
-
Kokosų pienas380 mililitrų
-
Avinžirnių miltai160 gramų
-
Vanilės ekstraktas2 lašai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Jei neturite kokosų pieno, galite naudoti bet kokį augalinį pieno gėrimą.
-
2. Dubenyje sumaišykite sausus tešlos ingredientus: avinžirnių miltus, cukrų, druską ir soda. Kaip saldiklis gali būti naudojamas topinambų sirupas arba kokosų cukrus. Sumaišykite ingredientus šluotele, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
-
Reklama
-
3. Į sausus ingredientus supilkite kokosų pieną ir ištirpintą kokosų aliejų. Užpilkite karštu vandeniu ir įlašinkite kelis lašus kvapiosios medžiagos.
-
4. Maišykite šluotele, kol visi miltai pasidengs drėgme ir neliks nesumaišytų vietų.
-
Reklama
-
5. Formą patepkite trupučiu aliejaus ir išklokite tešlą. Išlyginkite ir lengvai bakstelėkite formą ant darbinio paviršiaus, kad užpildytumėte visus tarpus.
-
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Avinžirnių pyragą kepkite 60-80 minučių, priklausomai nuo plutos storio. Iškepus leiskite pyragui visiškai atvėsti ant grotelių.
-
Reklama
-
7. Gatavą pyragą galima perpjauti išilgai pusiau ir aptepti glajumi iš kakavos miltelių, kokosų aliejaus ir topinambų sirupo arba cukraus. Tokiu pat glaistu galima padengti pyrago viršų.
-
8. Pyragas yra tankus, drėgnas, ryškaus šokolado skonio. Skoniu ir konsistencija labai panašus į braunius.
-
Reklama
-
9. Mėgaukitės arbata ir geros nuotaikos!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama