Šokoladinis keksiukas su mėlynėmis

Šokoladinis keksiukas su mėlynėmis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šokoladas ir mėlynės tiesiog bombinis derinys. Keksiukas pagal šį receptą yra minkštas, megašokoladinis, o mėlynės suteikia sultingos natos. Keksas nėra labai saldus, todėl galite šiek tiek padidinti cukraus kiekį arba pabarstyti cukraus pudra ant keksiuko viršaus. Šokolado lašus galima pakeisti smulkintu juoduoju šokoladu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    150 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Keptas pienas
    120 mililitrų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Cukrus
    150 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis Mėlynės
  • Šokolado lašai
    50 gramų
  • Tamsios kakavos milteliai
    40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Iškepusį pieną supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
    2. Iškepusį pieną supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite cukrų, druską ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite, kol ištirps druska ir cukrus.
    3. Į dubenį supilkite cukrų, druską ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite, kol ištirps druska ir cukrus.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.
    4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.
  • Reklama
  • Sumaišykite abi mases į vienalytę, tirštą tešlą. Sudėkite šokolado drožles ir išmaišykite.
    5. Sumaišykite abi mases į vienalytę, tirštą tešlą. Sudėkite šokolado drožles ir išmaišykite.
  • Į tešlą suberkite mėlynes ir išmaišykite.
    6. Į tešlą suberkite mėlynes ir išmaišykite.
  • Reklama
  • 18 cm kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais. Perkelkite tešlą iš dubens į formą ir išlyginkite.
    7. 18 cm kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais. Perkelkite tešlą iš dubens į formą ir išlyginkite.
  • Pyrago formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol iškeps. Po kurio laiko išimkite pyragą i...
    8. Pyrago formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol iškeps. Po kurio laiko išimkite pyragą iš formos, atvėsinkite ant grotelių ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai