Grikių plovas su kiauliena
3.6 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Žinoma, tai ne tradicinis ir mėgstamas plovas, tačiau grikių mėgėjams jis labai patiks. Puikiai paįvairina jūsų pietus ar vakarienę, yra skanus ir sotus. Jei mėgstate trapius grikius, būtinai juos apkepkite keptuvėje su aliejumi. Morkas galima pjaustyti ne tik juostelėmis, bet ir apskritimais. Kiaulieną geriausia valgyti su trupučiu riebalų, tada ji nebus sausa.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grikiai1 stiklinė
-
Kiauliena500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kuminaspagal skonį
-
Česnakai3 skiltelės
-
Sviestas30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite nuplautus grikius. Kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes maišydami. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir suberkite susmulkintą svogūną.
-
4. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir suberkite į svogūną.
-
Reklama
-
5. Mėsą su svogūnais kepkite ant stiprios ugnies maišydami 5 minutes.
-
6. Morkas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, sudėkite į mėsą su svogūnais. Viską pakepinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
-
Reklama
-
7. Mėsą pasūdykite, suberkite prieskonius ir pakepinkite dar minutę.
-
8. Apkeptus grikius supilkite į mėsą, išlyginkite ir su žievele įdėkite česnako skilteles.
-
Reklama
-
9. Į keptuvę supilkite du puodelius karšto vandens, uždarykite dangtį.
-
10. Sumažinkite ugnį ir troškinkite plovą 30-40 minučių. Vanduo turi visiškai išgaruoti ir mėsa iškepti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pastovėti dar 10 minučių ir patiekite.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama