Pačios švelniausios spurgos

Pačios švelniausios spurgos

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Jau ne vieną kartą kepate spurgas, bet antrą dieną jos būna pasenusios? Tada peržiūrėkite šį receptą: išmoksite greitai ir lengvai pasigaminti švelniausios mielinės tešlos spurgas! Kas yra skanių ir purių spurgų raktas? Teisingai: gerai išminkyta mielinė tešla, kuriai buvo leista kelis kartus pakilti. Taip yra dėl to, kad šiltoje patalpoje tešla kelis kartus kildinama, prisotinta oro, apkepas lengvas ir purus. Nešykštėkite su spurgų kepimo metu aliejaus, jos turi plaukioti jame, kad gražiai išsipūstų.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    360 gramų
  • Sviestas
    30 gramų
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Sausos mielės
    7 gramų
  • Pienas
    240 mililitrų
  • Cukrus
    1/2 stiklinė
  • Cinamonas
    2 šaukštai
  • Aliejus
    2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sviestą sudėkite į puodą storu dugnu ir beveik užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite druskos, cukraus, šalto pieno ir šalto kiaušinio...
    1. Sviestą sudėkite į puodą storu dugnu ir beveik užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite druskos, cukraus, šalto pieno ir šalto kiaušinio. Gerai išmaišykite šluotele.
  • Suberkite mieles, palikite masę 5 minutes pastovėti šiltoje vietoje. Mielių masę supilkite į didelį dubenį, suberkite miltus ir iš pradži...
    2. Suberkite mieles, palikite masę 5 minutes pastovėti šiltoje vietoje. Mielių masę supilkite į didelį dubenį, suberkite miltus ir iš pradžių mentele, o paskui rankomis minkykite tešlą.
  • Reklama
  • Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 val. Tešlą pradurkite ir lengvai minkykite, ji turi būti elastinga. Paliki...
    3. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 val. Tešlą pradurkite ir lengvai minkykite, ji turi būti elastinga. Palikite tešlą kilti šiltoje vietoje dar 40 minučių, uždengę rankšluosčiu.
  • Tešlą padalinkite į 24 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną „dešrelę“, po kurios vieną kraštą pasukite aukštyn, kitą žemyn (g...
    4. Tešlą padalinkite į 24 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną „dešrelę“, po kurios vieną kraštą pasukite aukštyn, kitą žemyn (gausite spiralę).
  • Reklama
  • Pakartokite šią procedūrą su visomis spurgomis. Uždenkite spurgas rankšluosčiu ir leiskite pakilti 30 minučių. Apverskite kiekvieną spurg...
    5. Pakartokite šią procedūrą su visomis spurgomis. Uždenkite spurgas rankšluosčiu ir leiskite pakilti 30 minučių. Apverskite kiekvieną spurgą taip, kad dugnas būtų ne plokščias, o suapvalintas.
  • Įkaitinkite augalinį aliejų iki 175 laipsnių, įmerkite į jį keletą pynių, kad jos plaukiotų aliejuje. Kepkite ant vidutinės ugnies iki au...
    6. Įkaitinkite augalinį aliejų iki 175 laipsnių, įmerkite į jį keletą pynių, kad jos plaukiotų aliejuje. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Išimkite spurgas iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną ir pabarstykite ant dar šilt...
    7. Išimkite spurgas iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną ir pabarstykite ant dar šiltų spurgų. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai