Sočivas su razinomis ir riešutais
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Nepakeičiamas šventinio laikotarpio vaišės - sočivas su razinomis ir riešutais. Patiekalo gaminimo principas yra vienodas, o priedus galima rinktis pagal skonį. Dažniausiai naudojami riešutai, razinos, džiovinti abrikosai ir aguonos. Kiekvienas sočivo ingredientas turi simbolinę reikšmę: kviečiai - prisikėlimą, medus - dvasios stiprybę, riešutai ir razinos - šeimos klestėjimą, o aguonos - turtą. Būtent todėl sočivas su razinomis ir riešutais dažniausiai gaminamas pagal tradicinį receptą. Jį galima paįvairinti džiovintais abrikosais ir medumi, taip pat įdėti vanilinio cukraus ar uogienės.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kviečiai250 gramų
-
Aguonos50 gramų
-
Graikiniai riešutai50 gramų
-
Razinos50 gramų
-
Medus50 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ingredientus sočivo gamybai pasirenkame paprastus. Aš naudoju tradicinius: aguonas, razinas ir riešutus. -
2. Kviečius nuplaukite šaltu vandeniu, jei reikia - perrinkite, palikite keletą valandų vandenyje, po to virkite. -
Reklama
-
3. Geriausia, jei košė bus biri, tad laikykitės proporcijos 1:3. Jei reikia, košę galima perplauti kiaurasamtyje. -
4. Kol virs košė, kelis kartus užpilkite aguonas verdančiu vandeniu ir palikite mirkti. -
Reklama
-
5. Graikinius riešutus supjaustykite pagal skonį. Man patinka didesni, kai kam labiau tinka smulkinti (pvz., trintuve). -
6. Taip pat užmerkite razinas ir palikite valandai vandenyje. -
Reklama
-
7. Dabar grįžtame prie aguonų ir jas sutrinkite štampuokle. -
8. Atvėsusią košę sumaišykite su medumi, aguonomis, razinomis ir riešutais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę. Viršų galima papuošti nesmulkintais riešutais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















