Sočivas su razinomis ir riešutais

Sočivas su razinomis ir riešutais

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Nepakeičiamas šventinio laikotarpio vaišės - sočivas su razinomis ir riešutais. Patiekalo gaminimo principas yra vienodas, o priedus galima rinktis pagal skonį. Dažniausiai naudojami riešutai, razinos, džiovinti abrikosai ir aguonos. Kiekvienas sočivo ingredientas turi simbolinę reikšmę: kviečiai - prisikėlimą, medus - dvasios stiprybę, riešutai ir razinos - šeimos klestėjimą, o aguonos - turtą. Būtent todėl sočivas su razinomis ir riešutais dažniausiai gaminamas pagal tradicinį receptą. Jį galima paįvairinti džiovintais abrikosais ir medumi, taip pat įdėti vanilinio cukraus ar uogienės.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kviečiai
    250 gramų
  • Aguonos
    50 gramų
  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Razinos
    50 gramų
  • Medus
    50 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ingredientus sočivo gamybai pasirenkame paprastus. Aš naudoju tradicinius: aguonas, razinas ir riešutus.
    1. Ingredientus sočivo gamybai pasirenkame paprastus. Aš naudoju tradicinius: aguonas, razinas ir riešutus.
  • Kviečius nuplaukite šaltu vandeniu, jei reikia - perrinkite, palikite keletą valandų vandenyje, po to virkite.
    2. Kviečius nuplaukite šaltu vandeniu, jei reikia - perrinkite, palikite keletą valandų vandenyje, po to virkite.
  • Reklama
  • Geriausia, jei košė bus biri, tad laikykitės proporcijos 1:3. Jei reikia, košę galima perplauti kiaurasamtyje.
    3. Geriausia, jei košė bus biri, tad laikykitės proporcijos 1:3. Jei reikia, košę galima perplauti kiaurasamtyje.
  • Kol virs košė, kelis kartus užpilkite aguonas verdančiu vandeniu ir palikite mirkti.
    4. Kol virs košė, kelis kartus užpilkite aguonas verdančiu vandeniu ir palikite mirkti.
  • Reklama
  • Graikinius riešutus supjaustykite pagal skonį. Man patinka didesni, kai kam labiau tinka smulkinti (pvz., trintuve).
    5. Graikinius riešutus supjaustykite pagal skonį. Man patinka didesni, kai kam labiau tinka smulkinti (pvz., trintuve).
  • Taip pat užmerkite razinas ir palikite valandai vandenyje.
    6. Taip pat užmerkite razinas ir palikite valandai vandenyje.
  • Reklama
  • Dabar grįžtame prie aguonų ir jas sutrinkite štampuokle.
    7. Dabar grįžtame prie aguonų ir jas sutrinkite štampuokle.
  • Atvėsusią košę sumaišykite su medumi, aguonomis, razinomis ir riešutais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę. Viršų galima papuo...
    8. Atvėsusią košę sumaišykite su medumi, aguonomis, razinomis ir riešutais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę. Viršų galima papuošti nesmulkintais riešutais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai