Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su aguonomis

Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su aguonomis

3.8 (16 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Mėgstate skanius ir paprastus desertus? Tuomet jums tikrai patiks vyniotinis su aguonomis. Sultingas įdaras su traškia plutele – tobulas derinys. Šis paprastas aguonų vyniotinio receptas iš sluoksniuotos tešlos gali būti puikus pasirinkimas greitam desertui, ypač jei naudojate jau paruoštą aguonų įdarą. Šį vyniotinį taip pat galima papildyti džiovintais vaisiais, kad jis būtų dar skanesnis ir sveikesnis.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    100 mililitrų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Cukrus
    50~100 gramų
  • Aguonos
    150 gramų
  • Sluoksniuota tešla
    1 kilogramas
  • Cukraus pudra
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradedant procesą, sluoksniuotą tešlą reikia palikti atitirpti maždaug 1 valandą. Tešlą galite pasigaminti patys. Jei po ranka netu...
    1. Prieš pradedant procesą, sluoksniuotą tešlą reikia palikti atitirpti maždaug 1 valandą. Tešlą galite pasigaminti patys. Jei po ranka neturite paruošto aguonų įdaro, galite jį gana nesunkiai pasigaminti namuose. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir ištirpinkite jame sviestą.
  • Kai sviestas ištirps, suberkite cukrų ir visiškai ištirpinkite ant silpnos ugnies.
    2. Kai sviestas ištirps, suberkite cukrų ir visiškai ištirpinkite ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Aguonas sumalkite trintuve arba grūstuvėje. Sudėkite į pieną ir gerai išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys taps vienalyti...
    3. Aguonas sumalkite trintuve arba grūstuvėje. Sudėkite į pieną ir gerai išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys taps vienalytis, o aguonos suminkštės.
  • Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotos tešlos sluoksnį.
    4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotos tešlos sluoksnį.
  • Reklama
  • Dėti įdarą ir šaukštu išlyginti. Kočėlu į tešlą lengvai įspauskite aguonas, kad vyniotinis būtų tankesnis ir lygesnis.
    5. Dėti įdarą ir šaukštu išlyginti. Kočėlu į tešlą lengvai įspauskite aguonas, kad vyniotinis būtų tankesnis ir lygesnis.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek patepkite sviestu. Atsargiai susukite vyniotinį, jį paspausdami ir dėkite ant kepi...
    6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek patepkite sviestu. Atsargiai susukite vyniotinį, jį paspausdami ir dėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
  • Reklama
  • Vyniotinį gerai atvėsinkite ir pabarstykite išsijota cukraus pudra. Galite iš karto supjaustyti porcijomis arba patiekti visą.
    7. Vyniotinį gerai atvėsinkite ir pabarstykite išsijota cukraus pudra. Galite iš karto supjaustyti porcijomis arba patiekti visą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (16 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai