Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su aguonomis
3.8 (16 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Mėgstate skanius ir paprastus desertus? Tuomet jums tikrai patiks vyniotinis su aguonomis. Sultingas įdaras su traškia plutele – tobulas derinys. Šis paprastas aguonų vyniotinio receptas iš sluoksniuotos tešlos gali būti puikus pasirinkimas greitam desertui, ypač jei naudojate jau paruoštą aguonų įdarą. Šį vyniotinį taip pat galima papildyti džiovintais vaisiais, kad jis būtų dar skanesnis ir sveikesnis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas100 mililitrų
-
Sviestas50 gramų
-
Cukrus50~100 gramų
-
Aguonos150 gramų
-
Sluoksniuota tešla1 kilogramas
-
Cukraus pudra1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradedant procesą, sluoksniuotą tešlą reikia palikti atitirpti maždaug 1 valandą. Tešlą galite pasigaminti patys. Jei po ranka neturite paruošto aguonų įdaro, galite jį gana nesunkiai pasigaminti namuose. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir ištirpinkite jame sviestą.
-
2. Kai sviestas ištirps, suberkite cukrų ir visiškai ištirpinkite ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
3. Aguonas sumalkite trintuve arba grūstuvėje. Sudėkite į pieną ir gerai išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys taps vienalytis, o aguonos suminkštės.
-
4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotos tešlos sluoksnį.
-
Reklama
-
5. Dėti įdarą ir šaukštu išlyginti. Kočėlu į tešlą lengvai įspauskite aguonas, kad vyniotinis būtų tankesnis ir lygesnis.
-
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek patepkite sviestu. Atsargiai susukite vyniotinį, jį paspausdami ir dėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
-
Reklama
-
7. Vyniotinį gerai atvėsinkite ir pabarstykite išsijota cukraus pudra. Galite iš karto supjaustyti porcijomis arba patiekti visą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (16 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama