Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas

Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas

5 (3 įvertinimai)

5-6

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Savo šeimai dažnai paruošiu paprastą ir skanų tortą. Tortui naudojami riešutai ir aguonos, grietinės sluoksnis su virintu kondensuotu pienu. Iškepus paplotėlius reikia duoti laiko jiems atvėsti. Tada nebus sunku juos supjaustyti į dvi dalis. Gatavam tortui taip pat reikia leisti gerai įsigerti kremą į paplotėlius.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aguonos
    50 gramų (sausos)
  • Graikiniai riešutai
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    140 gramų
  • Grietinė 25~30%
    630 gramų (230 gramų tešlai, 400 gramų kremui)
  • Cukrus
    170 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kondensuotas pienas
    120~140 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Lengvai išplakite.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    3. Įpilkite 230 gramų grietinės. Išmaišykite su šluotele.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    4. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną suberkite susmulkintus riešutus.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    5. Kitoje suberkite aguonas. Tešlas supilkyte į dvi 15 – 15 skersmens formeles. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    6. Gatavus paplotėlius išimkite iš orkaitės, perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Galima palikti 6-8 valandas kambario temperatūroje.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    7. Pasibaigus laikui, kiekvieną paplotėlį perpjaukite pusiau į dvi dalis.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    8. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite atšaldytą grietinę, kondensuotą pieną.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    9. Plakite mikseriu iki purumo.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    10. Keisdami paplotėlius (vienas su aguonomis, kremas, tada kitas su riešutais) sluoksniuokite juos kremu. Likusi kremą gausiai paskleiskite ant torto viršaus.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    11. Papuoškite pagal savo skonį. Palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad įsigertų. Tada galėsite patiekti ant stalo.
  • Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
    12. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai