Sluoksniuotas aguonų-riešutų tortas
4.5 (6 įvertinimai)
5-6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Savo šeimai dažnai paruošiu paprastą ir skanų tortą. Tortui naudojami riešutai ir aguonos, grietinės sluoksnis su virintu kondensuotu pienu. Iškepus paplotėlius reikia duoti laiko jiems atvėsti. Tada nebus sunku juos supjaustyti į dvi dalis. Gatavam tortui taip pat reikia leisti gerai įsigerti kremą į paplotėlius.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aguonos50 gramų (sausos)
-
Graikiniai riešutai100 gramų
-
Kvietiniai miltai140 gramų
-
Grietinė 25~30%630 gramų (230 gramų tešlai, 400 gramų kremui)
-
Cukrus170 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kondensuotas pienas120~140 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Lengvai išplakite.
-
Reklama
-
3. Įpilkite 230 gramų grietinės. Išmaišykite su šluotele.
-
4. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną suberkite susmulkintus riešutus.
-
Reklama
-
5. Kitoje suberkite aguonas. Tešlas supilkyte į dvi 15 – 15 skersmens formeles. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
-
6. Gatavus paplotėlius išimkite iš orkaitės, perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Galima palikti 6-8 valandas kambario temperatūroje.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, kiekvieną paplotėlį perpjaukite pusiau į dvi dalis.
-
8. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite atšaldytą grietinę, kondensuotą pieną.
-
Reklama
-
9. Plakite mikseriu iki purumo.
-
10. Keisdami paplotėlius (vienas su aguonomis, kremas, tada kitas su riešutais) sluoksniuokite juos kremu. Likusi kremą gausiai paskleiskite ant torto viršaus.
-
Reklama
-
11. Papuoškite pagal savo skonį. Palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad įsigertų. Tada galėsite patiekti ant stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama