Skumbrė rankovėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Šiandien aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti skumbrę rankovėje. Labai sveikas ir švelnus patiekalas. Šis receptas labai pravers skaičiuojantiems kalorijas ir besirūpinantiems savo sveikata. Jei grįžote iš darbo pavargę, alkani, o namuose nėra nieko paruošto, tada skumbrės kepimo rankovėje receptas kaip tik jums! Tereikia įjungti orkaitę, paruošti žuvį ir svogūnus, pabarstyti prieskoniais, sudėti į kepimo maišelį ir kepti. Šiuo metu galite atsipalaiduoti arba greitai pasigaminti lengvą garnyrą. Taikant šį paprastą skumbrės receptą, patiekalas išsaugo maksimalų įmanomą vitaminų ir naudingų mikroelementų kiekį, kaip ir gaminant garuose. Yra dar vienas labai didelis šio recepto privalumas, kai kepate rankovėje žuvį - nereikia plauti kepimo skardos, viskas greita ir švaru!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrė2 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Svogūnai2~3 vnt
-
Kmynai1 žiupsnelis
-
Lauro lapas1 vnt
-
Citrininiai pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
-
1. Skumbrės skerdenas kruopščiai išvalome ir paruošiame. Įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu.
-
2. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais arba žiedais, pabarstykite kmynais.
-
Reklama
-
3. Iškirpkite kepimo rankovę iki reikiamo ilgio. Vieną rankovės galą tvirtiname specialiu segtuku arba tiesiog surišame siūlu ir į rankovę dedame skumbrę bei svogūnus. Tolygiai paskirstykite svogūną tarp žuvų.
-
4. Į rankovę darome 5-6 pradūrimus, kad išeitų garai. Rankovėje esančią žuvį dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180-200 laipsnių 25-35 minutėms. Kepimo laikas priklauso nuo skumbrės dydžio. Jei žuvis didelė, drąsiai palaikykite ją orkaitėje 35 minutes.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama