Škotiški kiaušiniai
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Jei dar nebandėte šio patiekalo, pabandykite. Škotiški kiaušiniai nepaprastai skanūs, patrauklūs ir labai originalūs. Minkštai virti kiaušiniai su bulvių faršu ir malta mėsa bei traškių kukurūzų dribsnių plutele – taip ir darysime. Įdarą galima paruošti iš anksto, taip pat formuoti kiaušinius be paniravimo. Ir prieš pat patiekdami keletą minučių dėkite juos į gilų puodą su įkaitintu aliejumi. Labai šaunus patiekalas, kurį tikrai verta bent kartą paragauti!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt (+1 kepimui)
-
Kukurūzų dribsniai2 stiklinės (galima pakeisti džiūvėsėliais)
-
Miltai1/2 puodelio
-
Augalinis aliejuspagal skonį (skrudinimui)
-
Bulvės250 gramų
-
Šoninė100 gramų
-
Malta mėsa200 gramų
-
Sūris100 gramų
-
Druska, pipirai, žolelėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti įdarą, pavirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite bulves į košę. Dedame pakeptą faršą su šonine, smulkintus žalumynus, tarkuotą sūrį. Druska ir pipirai viską pagal skonį.
-
2. Virkite kiaušinius 3-4 minutes, kad jie būtų minkšti. Atvėsinkite ir švelniai nuvalykite.
-
Reklama
-
3. Ant maistinės plėvelės gabalo dėkite 1/5 maltos mėsos. Centre yra kiaušinis. Švelniai sujunkite plėvelės kraštus, suformuodami rutulį.
-
4. Išskleiskite plėvelę ir įsitikinkite, kad kiaušinis yra visiškai viduje. Pakartokite procesą su likusiais kiaušiniais.
-
Reklama
-
5. Mėsos kukulį apvoliokite miltuose, pamerkite į dubenį su išplaktu kiaušiniu, o po to į kukurūzų dribsnius. Lengvai paspauskite rankomis, kad gautumėte tolygią plutą. Tinkamai įkaitinkite aliejų ir išdėliokite 1–2 rutuliukus. Pakepinkite porą minučių, kol apskrus.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama