Skanus bananų ir kivių pyragas
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pyragui rinkitės kietus vaisius, kad pjaustant gerai išlaikytų savo formą. Taip pat svarbu pasirinkti plačiadugnį kepimo indą, kad supjaustyti vaisiai tilptų kuo plačiau. Pyragas paruošiamas lengvai, greitai ir padės jums, kai reikia skubiai išsikepti ką nors prie arbatos.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiviai2 vnt
-
Bananas1 vnt
-
Grietinė90 gramų
-
Kviečių miltai80 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kepimo milteliai tešlai10 gramų
-
Vanilinis cukruspagal skonį
-
Cukraus milteliai2 šaukštai (apibarstymui)
-
Sviestas20 gramų (formos sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite kiaušinį ir cukrų dubenyje. Plakite mikseriu iki purumo.
-
2. Įpilkite grietinės. Dar kartą išplakite mišinį.
-
Reklama
-
3. Suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Maišykite mikseriu mažu greičiu.
-
4. Nulupkite kivį ir bananą. Supjaustykite vaisius plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
5. Paimkite plačią formą. Gausiai sutepkite ją sviestu. Apačią padenkite pjaustytų kivių griežinėliais.
-
6. Ant kivio viršaus padengiame dar vieną sluoksnį pjaustytais bananų griežinėliais.
-
Reklama
-
7. Sudėkite tešlą ant bananų. Geriau tai daryti šaukštu. Formą su būsimu pyragu įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20-25 min (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
-
8. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės ir palikite formoje 15 minučių.
-
Reklama
-
9. Patiekalą ar lentą pabarstykite cukraus pudra. Švelniai apverskite pyragą ant lėkštės ar lentos, kad vaisių sluoksnis liktu viršuje. Palaukite kol atvės ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama