Silkė su grietinės padažu orkaitėje

Silkė su grietinės padažu orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Net ir paprastą silkę galima pagaminti ir patiekti kaip kažką ypatingo. Žuvis puikiai atrodo ir yra subtilaus skonio dėl kepimo grietinės padaže. Būtinai nuimkite juodą plėvelę nuo pilvo, nes būtent ji suteikia žuviai kartumo. Silkę galima patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šviežia silkė
    1 vnt
  • Grietinė
    1 šaukštas (25% riebumo)
  • Sojų padažas
    1 šaukštas
  • Citrinos sulčių
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą, išimkite vidų, nulupdami juodą plėvelę, nuplaukite ir nusausi...
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą, išimkite vidų, nulupdami juodą plėvelę, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Dubenyje sumaišykite grietinę, augalinį aliejų, sojos padažą ir citrinos sultis iki vientisos masės.
    2. Dubenyje sumaišykite grietinę, augalinį aliejų, sojos padažą ir citrinos sultis iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Silkės skerdeną įpjaukite kas 2 centimetrus iš abiejų pusių. Žuvį iš vidaus ir išorės aptepkite grietinės padažu, kad patektų į pjūvius.
    3. Silkės skerdeną įpjaukite kas 2 centimetrus iš abiejų pusių. Žuvį iš vidaus ir išorės aptepkite grietinės padažu, kad patektų į pjūvius.
  • Žuvies patiekalą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Iškepusią silkę patiekite iš karto.
    4. Žuvies patiekalą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Iškepusią silkę patiekite iš karto.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai