Silkė su grietinės padažu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Net ir paprastą silkę galima pagaminti ir patiekti kaip kažką ypatingo. Žuvis puikiai atrodo ir yra subtilaus skonio dėl kepimo grietinės padaže. Būtinai nuimkite juodą plėvelę nuo pilvo, nes būtent ji suteikia žuviai kartumo. Silkę galima patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šviežia silkė1 vnt
-
Grietinė1 šaukštas (25% riebumo)
-
Sojų padažas1 šaukštas
-
Citrinos sulčių1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą, išimkite vidų, nulupdami juodą plėvelę, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Dubenyje sumaišykite grietinę, augalinį aliejų, sojos padažą ir citrinos sultis iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Silkės skerdeną įpjaukite kas 2 centimetrus iš abiejų pusių. Žuvį iš vidaus ir išorės aptepkite grietinės padažu, kad patektų į pjūvius.
-
4. Žuvies patiekalą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Iškepusią silkę patiekite iš karto.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama