Silkė pataluose su keptais svogūnais

Silkė pataluose su keptais svogūnais

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ieškodamas naujų skonių derinių priėjau prie išvados, kad į tradicinį salotų patiekalą „silkė pataluose“ galima ir net reikia dėti keptų svogūnų. Ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Išbandykite! Prieš jus - paprastas receptas, kaip paruošti silkę pataluose su keptais svogūnais. Įprastoje šio patiekalo versijoje svogūnai nekepami. Mano variante svogūnas apkepinamas ir į salotas dedamas traškus, auksinės spalvos. Galbūt tai ne pats sveikiausias sprendimas, bet dėl skonio juk nesiginčijama. Sėkmingo gaminimo!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Silkė
    500 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Bulvės
    4 vnt
  • Burokėlis
    1 vnt
  • Majonezas
    pagal skonį
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Silkės filė supjaustome mažais kubeliais ir dedame į salotinės dugną.
    1. Silkės filė supjaustome mažais kubeliais ir dedame į salotinės dugną.
  • Augaliniame aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, kol taps auksinės spalvos.
    2. Augaliniame aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, kol taps auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Keptus svogūnus dedame ant žuvies. Iš viršaus padengiame plonu majonezo sluoksniu. Tuomet dedame virtų, tarkuotų bulvių sluoksnį ir vėl m...
    3. Keptus svogūnus dedame ant žuvies. Iš viršaus padengiame plonu majonezo sluoksniu. Tuomet dedame virtų, tarkuotų bulvių sluoksnį ir vėl majonezą. Virtą morką nulupame, sutarkuojame vidutine tarka ir dedame ant majonezo.
  • Išvirtus kiaušinius nulupame ir atskiriame baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuojame ir dedame kitu sluoksniu.
    4. Išvirtus kiaušinius nulupame ir atskiriame baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuojame ir dedame kitu sluoksniu.
  • Reklama
  • Vėl šiek tiek patepame majonezu. Buroką nulupame ir sutarkuojame. Buroką dedame paskutiniu sluoksniu.
    5. Vėl šiek tiek patepame majonezu. Buroką nulupame ir sutarkuojame. Buroką dedame paskutiniu sluoksniu.
  • Viršų papuošiame tarkuotais tryniais ir likusiais baltymais. Prieš patiekiant, salotas kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Skanaus!
    6. Viršų papuošiame tarkuotais tryniais ir likusiais baltymais. Prieš patiekiant, salotas kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai