Sausainių pyragas su citrinų ir kondensuoto pieno kremu
4 (33 įvertinimai)
6 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Kai lauke karšta ir nesinori įjungti orkaitės ar tiesiog nesinori maišytis su tešla, siūlau pasigaminti šį paprastą ir skanų pyragą. Prie arbatos ar kavos su šeima – idealu! Pyragui galite naudoti šokoladinius sausainius, tada pjūvis bus tamsesnis. Maišant kondensuotą pieną ir grietinę masė bus labai skysta, tačiau įpylus citrinos sulčių mūsų akyse sutirštės. Rūgštumą galima reguliuoti pilant sultis. Pyragą galite papuošti kaip norite.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sausainiai450 gramų (+ pabarstymui)
-
Citrina80 gramų
-
Grietinė 35%150 gramų
-
Kondensuotas pienas200 gramų
-
Šokoladas20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite citriną šiltu vandeniu ir nusausinkite.
-
2. Sumaišykite kondensuotą pieną ir grietinę į vienalytę masę.
-
Reklama
-
3. Iš citrinos išspauskite sultis ir perkoškite į kremą. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Kremas turi tapti kaip skysta grietinė.
-
4. Pyrago formą išklokite maistine plėvele, kad jos šonai kabėtų. Išdėliokite sausainius vienu sluoksniu.
-
Reklama
-
5. Sausainius gerai ištepkite paruoštu kremu.
-
6. Taigi sluoksnis po sluoksnio surinkite pyragą. Viršų reikia padaryti iš sausainių ir uždengti plėvele. Pyragą padėkite į šaldytuvą 12 valandų, kad įsigertų.
-
Reklama
-
7. Nulupkite maistinę plėvelę ir apverskite pyrago formą ant kepimo skardos. Nuimkite plėvelę, šonus ir viršų patepkite kondensuotu pienu. Supjaustykite likusius sausainius ir uždenkite šonus. Ant viršaus užtarkuoti šokolado ir patiekti.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (33 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama