Sausainiai Šparagai

Sausainiai Šparagai

5 (3 įvertinimai)

26 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Trapios tešlos sausainiai „Šparagai“ kilę iš sovietinės praeities, todėl ieškodama šio kepinio recepto, atsiverčiau senas kulinarines knygas ir dalinuosi šiuo receptu su jumis. Tai labai paprasta ir greita! Mano nuomone, cukraus kiek per daug, tad reguliuokite cukrų pagal savo skonį, bet būtent cukrus suteikia šiems sausainiams traškumo ir rudos spalvos. Tačiau tai nesunkiai galima kompensuoti naudojant daug mažiau cukraus. Iš tokio ingredientų kiekio gavosi 26 gabaliukai gatavų sausainių.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grietinė
    0.5 stiklinės
  • Cukrus
    1 stiklinė (galima sumažinti cukraus kiekį)
  • Sviestas
    100 gramų (arba margarino)
  • Vanilinis cukrus
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kvietiniai miltai
    2 stiklinės
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į maišymo indą supilkite grietinę, įdėkite minkštą sviestą ir žiupsnelį druskos.
    2. Į maišymo indą supilkite grietinę, įdėkite minkštą sviestą ir žiupsnelį druskos.
  • Reklama
  • Paruoškite sausus ingredientus: miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius.
    3. Paruoškite sausus ingredientus: miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius.
  • Pirmiausia sudėkite visus ingredientus, išskyrus miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Pirmiausia sudėkite visus ingredientus, išskyrus miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, užmaišykite tešlą.
    5. Suberkite miltus, užmaišykite tešlą.
  • Perkelkite tešlą į maišelį su vamzdelio antgaliu.
    6. Perkelkite tešlą į maišelį su vamzdelio antgaliu.
  • Reklama
  • Sausainius dėkite maždaug 12 cm ilgio pagaliukais. Išdėliokite atokiai, nes kepdami sausainiai šiek tiek plečiasi į šoną.
    7. Sausainius dėkite maždaug 12 cm ilgio pagaliukais. Išdėliokite atokiai, nes kepdami sausainiai šiek tiek plečiasi į šoną.
  • Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių.
    8. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių.
  • Reklama
  • Skanūs traškūs sausainiai „Šparagai“ gali būti patiekiami iš karto ant stalo.
    9. Skanūs traškūs sausainiai „Šparagai“ gali būti patiekiami iš karto ant stalo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai