Sausainiai Šparagai
5 (3 įvertinimai)
26 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Trapios tešlos sausainiai „Šparagai“ kilę iš sovietinės praeities, todėl ieškodama šio kepinio recepto, atsiverčiau senas kulinarines knygas ir dalinuosi šiuo receptu su jumis. Tai labai paprasta ir greita! Mano nuomone, cukraus kiek per daug, tad reguliuokite cukrų pagal savo skonį, bet būtent cukrus suteikia šiems sausainiams traškumo ir rudos spalvos. Tačiau tai nesunkiai galima kompensuoti naudojant daug mažiau cukraus. Iš tokio ingredientų kiekio gavosi 26 gabaliukai gatavų sausainių.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinė0.5 stiklinės
-
Cukrus1 stiklinė (galima sumažinti cukraus kiekį)
-
Sviestas100 gramų (arba margarino)
-
Vanilinis cukrus1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Kvietiniai miltai2 stiklinės
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į maišymo indą supilkite grietinę, įdėkite minkštą sviestą ir žiupsnelį druskos.
-
Reklama
-
3. Paruoškite sausus ingredientus: miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius.
-
4. Pirmiausia sudėkite visus ingredientus, išskyrus miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Suberkite miltus, užmaišykite tešlą.
-
6. Perkelkite tešlą į maišelį su vamzdelio antgaliu.
-
Reklama
-
7. Sausainius dėkite maždaug 12 cm ilgio pagaliukais. Išdėliokite atokiai, nes kepdami sausainiai šiek tiek plečiasi į šoną.
-
8. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių.
-
Reklama
-
9. Skanūs traškūs sausainiai „Šparagai“ gali būti patiekiami iš karto ant stalo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama