Sausainiai Kalėdų Senelis
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Per šventes norisi pasakos ir ja pamaloninti savo šeimą, o ypač vaikus. Šie sausainiai nustebins ir suaugusius, ir vaikus, viduje yra ryškūs, skanūs, minkšti. Šokoladas prideda skonį ir aromatą. Šiuos sausainius galima gaminti vidutinio dydžio, supakuoti į asmeninį maišelį, gražiai surišti ir įteikti kaip dovaną, pavyzdžiui, kolegoms darbe ar vaikams darželyje. Galite papuošti veidą bet kokiais tinkamais ingredientais ir net spalvota glazūra. Kad drožlės neišsibarstytų po visą sausainį, tiesiog paimkite storą popieriaus lapą ir juo uždenkite likusį sausainį.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus90 gramų
-
Miltai100 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Baltas šokoladas120 gramų
-
Kokoso drožlės50 gramų (25 gramai
-
Dražėpagal skonį
-
Šokolado traškučiaipagal skonį (arba lašai)
-
Zefyras3 vnt (maži)
-
Braškių marmeladas3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nedelsdami įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite paprastą ir vanilinį cukrų.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės, kuri turėtų pabalti ir padidėti 2-3 kartus.
-
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Dalimis supilkite į kiaušinių mišinį ir švelniai maišykite, kol tešla taps vienalytė be gabalėlių.
-
Reklama
-
5. Sudėkite tešlą į maišelį ir nupjaukite galiuką.
-
6. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi arba kilimėliu ir dėkite apvalius paplotėlius atstumu vienas nuo kito.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių. Išimkite sausainius ir visiškai atvėsinkite.
-
8. Paruoškite viską sausainių dekoravimui. Iš zefyrų pagaminkite kamuoliukus. Nosys ir burnos iš marmelado.
-
Reklama
-
9. Baltąjį šokoladą ištirpinkite iki vientisos masės, kad vanduo nepaliestų šokolado dubenėlio. Teptuku užtepkite kiekvieną sausainį. Ant viršaus pasidaryk kepurę iš raudonų kokoso drožlių, o iš baltų – barzdą ir ūsus, iš marmelado nosį ir burną. Padarykite akis iš šokolado lašų, o skruostus iš raudonųjų želė pupelių. Pirmiausia vieną perpjautą zefyro pusę pamerkite į šokoladą, tada į baltas kokoso drožles ir uždėkite ant kepurės. Jei reikia, antrą pjūvį taip pat pamerkite į šokoladą.
-
10. Leiskite šokoladui ant sausainių visiškai išdžiūti.
-
Reklama
-
11. Taip jie atrodo.
-
12. Linksmų švenčių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama