Sausainiai Granola
3.6 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Granola – tai kelių komponentų sausi pusryčiai, kurių pagrindą sudaro avižiniai dribsniai arba grūdų dribsniai. Tuo pačiu metu tokius pusryčius galite paruošti ir sausainių pavidalu, receptas paprastas. Jei norite savo pusryčius paįvairinti, gaminkite „Granola“ sausainius. Tai skanus ir įmantrus jūsų pusryčių priedas. Tai lengva paruošti, žiūrėkite nuoseklias recepto instrukcijas. Galite paimti įvairius riešutus. Nenusiminkite, jei negalite sausainių išpjauti tobulos formos, nes tai ne forma, o skonis ir nauda.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avižiniai dribsniai1.5 stiklinės
-
Cukrus2.5 šaukšto (rudas)
-
Sviestas100 gramų
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Citrinos žievelės1 arbatinis šaukštelis
-
Anakardžiai20 gramų
-
Graikinių riešutų branduoliai20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min.
-
Reklama
-
3. Riešutus (anakardžius, graikinius) susmulkinkite, bet ne itin smulkiai, kad liktų smulkūs gabalėliai.
-
4. Sumaišykite avižinius dribsnius, smulkintus riešutus, sudėkite citrinos žievelę.
-
Reklama
-
5. Į avižų ir riešutų mišinį suberkite razinas.
-
6. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
-
Reklama
-
7. Sviesto mišinį supilti į avižų ir riešutų mišinį, išmaišyti.
-
8. Sudėkite mišinį į kepimo indą, išlyginkite ir paspauskite.
-
Reklama
-
9. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
-
10. Leiskite granolai visiškai atvėsti, sulaužykite ją rankomis, nes peiliu nepavyks tobulai supjaustyti, granola sutrupės.
-
Reklama
-
11. Surinkite visus granolos trupinius į dubenį, gausite puikią sutrupėjusią granolą jogurtui, varškei, kefyrui ir vaisių tyrei.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama