Sausainiai Granola

Sausainiai Granola

3.6 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Granola – tai kelių komponentų sausi pusryčiai, kurių pagrindą sudaro avižiniai dribsniai arba grūdų dribsniai. Tuo pačiu metu tokius pusryčius galite paruošti ir sausainių pavidalu, receptas paprastas. Jei norite savo pusryčius paįvairinti, gaminkite „Granola“ sausainius. Tai skanus ir įmantrus jūsų pusryčių priedas. Tai lengva paruošti, žiūrėkite nuoseklias recepto instrukcijas. Galite paimti įvairius riešutus. Nenusiminkite, jei negalite sausainių išpjauti tobulos formos, nes tai ne forma, o skonis ir nauda.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai
    1.5 stiklinės
  • Cukrus
    2.5 šaukšto (rudas)
  • Sviestas
    100 gramų
  • Druska
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Citrinos žievelės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Anakardžiai
    20 gramų
  • Graikinių riešutų branduoliai
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min.
    2. Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min.
  • Reklama
  • Riešutus (anakardžius, graikinius) susmulkinkite, bet ne itin smulkiai, kad liktų smulkūs gabalėliai.
    3. Riešutus (anakardžius, graikinius) susmulkinkite, bet ne itin smulkiai, kad liktų smulkūs gabalėliai.
  • Sumaišykite avižinius dribsnius, smulkintus riešutus, sudėkite citrinos žievelę.
    4. Sumaišykite avižinius dribsnius, smulkintus riešutus, sudėkite citrinos žievelę.
  • Reklama
  • Į avižų ir riešutų mišinį suberkite razinas.
    5. Į avižų ir riešutų mišinį suberkite razinas.
  • Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
    6. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
  • Reklama
  • Sviesto mišinį supilti į avižų ir riešutų mišinį, išmaišyti.
    7. Sviesto mišinį supilti į avižų ir riešutų mišinį, išmaišyti.
  • Sudėkite mišinį į kepimo indą, išlyginkite ir paspauskite.
    8. Sudėkite mišinį į kepimo indą, išlyginkite ir paspauskite.
  • Reklama
  • Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
    9. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  • Leiskite granolai visiškai atvėsti, sulaužykite ją rankomis, nes peiliu nepavyks tobulai supjaustyti, granola sutrupės.
    10. Leiskite granolai visiškai atvėsti, sulaužykite ją rankomis, nes peiliu nepavyks tobulai supjaustyti, granola sutrupės.
  • Reklama
  • Surinkite visus granolos trupinius į dubenį, gausite puikią sutrupėjusią granolą jogurtui, varškei, kefyrui ir vaisių tyrei.
    11. Surinkite visus granolos trupinius į dubenį, gausite puikią sutrupėjusią granolą jogurtui, varškei, kefyrui ir vaisių tyrei.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai