Šarlotė su margarinu
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Jei ruošiate desertą šventinei vakarienei visai šeimai, tada šarlotė bus idealus pasirinkimas. Taip kepti visada pavyksta. Šarlotė yra puikus desertas prie bet kokio vakarienės ar šventinio stalo. Jis tinka suaugusiems ir vaikams. Tradiciškai patiekiama su kaušeliu ledų. Jai galite paruošti ir lengvą sviestinį kremą. Receptas labai paprastas, o ingredientus gali sau leisti kiekvienas, tad pradėkime.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2 vnt
-
Kiaušinis2 vnt
-
Cukrus1/2 puodelio
-
Margarinas100 gramų
-
Soda1/2 šaukštelio
-
Saulėgrąžų aliejuspagal skonį
-
Actaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dubenyje išmuškite du kiaušinius. Paimame plaktuvą ir pradedame juos plakti. Palaipsniui įberkite cukraus.
-
2. Ištirpinkite margariną mikrobangų krosnelėje arba puode ant viryklės, šiek tiek atvėsinkite (kitaip kiaušiniai susisuks) ir plona srovele supilkite į kiaušinius. Tada sodą užgesinkite actu ir supilkite į kiaušinius.
-
Reklama
-
3. Iš anksto persijokite miltus ir suberkite į tešlą, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Turi gautis vientisa skystos grietinės konsistencijos tešla.
-
4. Obuolius nulupkite ir perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi, išdėliokite obuolių gabalėlius ir pabarstykite cukrumi. Įdėkite cinamono pagal skonį.
-
Reklama
-
5. Suberkite obuolius į formą su paruošta tešla. Pyragą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180-200 laipsnių, ir kepame iki auksinės rudos spalvos. Vidutinis kepimo laikas yra 25-30 minučių.
-
6. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, iš karto neišimame iš formos, kitaip pyragas gali subyrėti. Šiek tiek atvėsiname. Po poros minučių išimkite iš formos ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama