Salotos su vištiena, grybais ir graikiniais riešutais
4.3 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Paruoškime skanias, sočias salotas iš pačių paprasčiausių ir įperkamiausių ingredientų. Šias salotas galima ruošti pietums ar vakarienei šeimai arba patiekti ant šventinio stalo. Salotoms ruošti naudojau vištienos šlauneles - jos sultingesnės ir skanesnės, bet galima naudoti ir vištienos filė. Mano naudojami grybai yra pievagrybiai, bet galite naudoti ir kitus sezoninius grybus. Tiks bet koks sūris, bet geriau ne labai minkštas, kad būtų galima sutarkuoti. Jei jums patinka paprasti receptai, atkreipkite dėmesį į receptą! Salotas galima surinkti kulinariniame žiede, kaip ir mano, arba lėkštėje – kauburėlyje.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės400 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Pievagrybiai250 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Sūris100 gramų (kietas)
-
Graikiniai riešutai50 gramų
-
Majonezas100 gramų
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
-
2. Vištienos šlauneles išvirkite pasūdytame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir keletą minučių pakepinkite augaliniame aliejuje.
-
4. Į grybus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol daržovės bus paruoštos. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite daržovėms atvėsti.
-
Reklama
-
5. Vištienos kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite. Sūrį sutarkuokite. Kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais.
-
6. Iš virtos vištienos šlaunelių pašalinkite kaulus ir odą. Minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
7. Į lėkštę įdėkite kepimo žiedą. Į pirmąjį sluoksnį dėkite pjaustytą vištieną ir aptepkite nedideliu kiekiu majonezo.
-
8. Kitas sluoksnis – kepti grybai ir svogūnai. Šio sluoksnio tepti majonezu nebūtina.
-
Reklama
-
9. Dėti tarkuotą sūrį ir aptepti majonezu.
-
10. Tada sluoksnis susmulkintų kiaušinių. Sutepkite majonezu.
-
Reklama
-
11. Paskutinis sluoksnis – smulkiai pjaustyti graikiniai riešutai. Padėkite salotas su žiedu porai valandų į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi.
-
12. Išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą ir patiekite salotas. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama