Salotos su vištiena, grybais ir graikiniais riešutais

Salotos su vištiena, grybais ir graikiniais riešutais

4.3 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruoškime skanias, sočias salotas iš pačių paprasčiausių ir įperkamiausių ingredientų. Šias salotas galima ruošti pietums ar vakarienei šeimai arba patiekti ant šventinio stalo. Salotoms ruošti naudojau vištienos šlauneles - jos sultingesnės ir skanesnės, bet galima naudoti ir vištienos filė. Mano naudojami grybai yra pievagrybiai, bet galite naudoti ir kitus sezoninius grybus. Tiks bet koks sūris, bet geriau ne labai minkštas, kad būtų galima sutarkuoti. Jei jums patinka paprasti receptai, atkreipkite dėmesį į receptą! Salotas galima surinkti kulinariniame žiede, kaip ir mano, arba lėkštėje – kauburėlyje.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės
    400 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Pievagrybiai
    250 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Sūris
    100 gramų (kietas)
  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Majonezas
    100 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
  • Vištienos šlauneles išvirkite pasūdytame vandenyje.
    2. Vištienos šlauneles išvirkite pasūdytame vandenyje.
  • Reklama
  • Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir keletą minučių pakepinkite augaliniame aliejuje.
    3. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir keletą minučių pakepinkite augaliniame aliejuje.
  • Į grybus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol daržovės bus paruoštos. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite daržovė...
    4. Į grybus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol daržovės bus paruoštos. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite daržovėms atvėsti.
  • Reklama
  • Vištienos kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite. Sūrį sutarkuokite. Kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais.
    5. Vištienos kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite. Sūrį sutarkuokite. Kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Iš virtos vištienos šlaunelių pašalinkite kaulus ir odą. Minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
    6. Iš virtos vištienos šlaunelių pašalinkite kaulus ir odą. Minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Į lėkštę įdėkite kepimo žiedą. Į pirmąjį sluoksnį dėkite pjaustytą vištieną ir aptepkite nedideliu kiekiu majonezo.
    7. Į lėkštę įdėkite kepimo žiedą. Į pirmąjį sluoksnį dėkite pjaustytą vištieną ir aptepkite nedideliu kiekiu majonezo.
  • Kitas sluoksnis – kepti grybai ir svogūnai. Šio sluoksnio tepti majonezu nebūtina.
    8. Kitas sluoksnis – kepti grybai ir svogūnai. Šio sluoksnio tepti majonezu nebūtina.
  • Reklama
  • Dėti tarkuotą sūrį ir aptepti majonezu.
    9. Dėti tarkuotą sūrį ir aptepti majonezu.
  • Tada sluoksnis susmulkintų kiaušinių. Sutepkite majonezu.
    10. Tada sluoksnis susmulkintų kiaušinių. Sutepkite majonezu.
  • Reklama
  • Paskutinis sluoksnis – smulkiai pjaustyti graikiniai riešutai. Padėkite salotas su žiedu porai valandų į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi.
    11. Paskutinis sluoksnis – smulkiai pjaustyti graikiniai riešutai. Padėkite salotas su žiedu porai valandų į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi.
  • Išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą ir patiekite salotas. Gero apetito!
    12. Išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą ir patiekite salotas. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai