Vytinta kiaulienos sprandinė

Vytinta kiaulienos sprandinė

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Yra įvairių šio delikateso paruošimo variantų. Vieni mėsą plauna vandeniu, kad pašalintų druską ir prieskonius, kiti – mirko ją raudoname vyne arba acte. Labiau patyrę gamintojai įdeda raugų, kad mėsa subręstų. Tai gana ilgas ir kruopštus procesas. Todėl mano receptas skirtas namų šeimininkėms, kurios nori pabandyti pačios pasigaminti vytintą sprandinę be jokio vargo. Pagrindinė sąlyga – neignoruoti nitrito druskos, ji yra antibakterinis agentas ir užtikrina gatavo produkto saugumą!

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos sprandinė
    1 kilogramas
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Malti juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Česnakų milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Maltas muskato riešutas
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    10 gramų
  • Malta paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Nitrito druska
    20 gramų
  • Kadagio uoga
    5 vnt
  • Pankolių sėklos
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Aštriųjų pipirų dribsniai
    1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieskonius galite naudoti savo nuožiūra. Sūdyti galima naudojant tik gryną nitrito druską, nemaišant jos su stalo druska.
    1. Prieskonius galite naudoti savo nuožiūra. Sūdyti galima naudojant tik gryną nitrito druską, nemaišant jos su stalo druska.
  • Paruoškite mėsą, suformuokite ją, pašalinkite riebalų perteklių. Mėsą suvyniokite į kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą per naktį, ka...
    2. Paruoškite mėsą, suformuokite ją, pašalinkite riebalų perteklių. Mėsą suvyniokite į kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą per naktį, kad visiškai atvėstų.
  • Reklama
  • Į grūstuvę sudėkite prieskonius, cukrų ir druską ir sumalkite iki miltelių. Gautą mišinį padalinkite į dvi dalis.
    3. Į grūstuvę sudėkite prieskonius, cukrų ir druską ir sumalkite iki miltelių. Gautą mišinį padalinkite į dvi dalis.
  • Kruopščiai įtrinkite pusę prieskonių į atšaldytą mėsos gabalą.
    4. Kruopščiai įtrinkite pusę prieskonių į atšaldytą mėsos gabalą.
  • Reklama
  • Apvyniokite indą su mėsa maistine plėvele, kad nepatektų oras, ir 9 dienoms padėkite į šaldytuvą.
    5. Apvyniokite indą su mėsa maistine plėvele, kad nepatektų oras, ir 9 dienoms padėkite į šaldytuvą.
  • Po 9 dienų išimkite mėsą iš šaldytuvo ir įtrinkite ją likusia puse prieskonių.
    6. Po 9 dienų išimkite mėsą iš šaldytuvo ir įtrinkite ją likusia puse prieskonių.
  • Reklama
  • Mėsai marinuoti galite naudoti vakuuminius maišelius. Jei neturite vakuuminio sandariklio, galite apsieiti ir be jo. Norėdami tai padaryt...
    7. Mėsai marinuoti galite naudoti vakuuminius maišelius. Jei neturite vakuuminio sandariklio, galite apsieiti ir be jo. Norėdami tai padaryti, įdėkite mėsos gabalėlį į užsegamą maišelį ir uždarykite užtrauktuką, palikdami maišelį pravertą porą centimetrų. Užpildykite puodą vandeniu. Atsargiai nuleiskite maišelį į vandenį, kad išstumtumėte orą. Visiškai užtraukite užtrauktuką ir išimkite maišelį iš puodo su vandeniu.
  • Mėsos maišelį dar 9 dienoms padėkite į šaldytuvą.
    8. Mėsos maišelį dar 9 dienoms padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Po 18 marinavimo dienų išimkite mėsos maišelį iš šaldytuvo, nubraukite likusią druską ir prieskonius ir nusausinkite popieriniais rankšlu...
    9. Po 18 marinavimo dienų išimkite mėsos maišelį iš šaldytuvo, nubraukite likusią druską ir prieskonius ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Šiame etape pasverkite mėsą, kad suprastumėte, kada mėsa bus paruošta, praradusi 30% nurodyto svorio.
    10. Šiame etape pasverkite mėsą, kad suprastumėte, kada mėsa bus paruošta, praradusi 30% nurodyto svorio.
  • Reklama
  • Šiame etape mėsą galite įtrinti prieskonių mišiniu, nepridėdami druskos. Įdėkite mėsą į apvalkalą. Tai gali būti kolageno plėvelė arba va...
    11. Šiame etape mėsą galite įtrinti prieskonių mišiniu, nepridėdami druskos. Įdėkite mėsą į apvalkalą. Tai gali būti kolageno plėvelė arba vaškinis popierius. Aš panaudojau gyvenimo gudrybę iš svetainės, skirtos naminių dešrų gamintojams. Įdėjau mėsos gabalėlį į naują nailoninę kojinę ir formavimo tinklą. Aš pritvirtinau galus iš abiejų pusių.
  • Mėsą 6–12 valandų padėkite į vėdinamą patalpą, kurios temperatūra yra 21–26 laipsniai. Mėsą perkelkite į vėsią vietą (rūsį, pusrūsį). Man...
    12. Mėsą 6–12 valandų padėkite į vėdinamą patalpą, kurios temperatūra yra 21–26 laipsniai. Mėsą perkelkite į vėsią vietą (rūsį, pusrūsį). Mano atveju tai šaldytuvas. Džiovinkite mėsą, kol ji praras 30% savo tūrio. Džiūvant kabančią mėsą apverskite. Šis procesas užtruks maždaug 1,5 mėnesio.
  • Paruošta mėsa yra tankios tekstūros ir lengvai supjaustoma plonais griežinėliais. Labai aromatinga mėsa su pikantišku skoniu.
    13. Paruošta mėsa yra tankios tekstūros ir lengvai supjaustoma plonais griežinėliais. Labai aromatinga mėsa su pikantišku skoniu.
  • Reklama
  • Paruoškite šį nuostabų delikatesą ir jūsų svečiai bus sužavėti. Kuo plonesnis pjūvis, tuo skanesnis!
    14. Paruoškite šį nuostabų delikatesą ir jūsų svečiai bus sužavėti. Kuo plonesnis pjūvis, tuo skanesnis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai