Salotos Nicoise su rukola

Salotos Nicoise su rukola

5 (2 įvertinimai)

2-3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Nicoise yra vienos harmoningiausių salotų pagal skonį, aromatą, spalvą, ryškumą ir sotumą. Dažnai kaip „pagalvė“ naudojami salotų lapai, kuriuos siūlau pakeisti rukola. Populiarios prancūziškos tuno salotos, kurias turi išbandyti kiekvienas iš jūsų. Viso pasaulio šefai vis dar ginčijasi dėl klasikinio recepto, todėl negaliu pavadinti savo varianto klasikiniu, bet vis dėlto dėl to jos ne mažiau skanus. Labai paprastos, skanios ir lengvos salotos! Vietoj konservuoto tuno galite naudoti tuno filė ir kepti keptuvėje. Jei norite, į salotas galite įberti šiek tiek virtų šparaginių pupelių, bus sotesnės. Jei norite, putpelių kiaušinius pakeiskite įprastais vištienos kiaušiniais.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rukola
    1 krūva
  • Bulvės
    2~3 vnt
  • Putpelių kiaušiniai
    8 vnt
  • Vyšniniai pomidorai
    8 vnt
  • Alyvuogės
    10 vnt
  • Konservuotas tunas
    160 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    2~3 šaukštai (padažas)
  • Prancūziškos garstyčios
    1 valgomasis šaukštas (padažas)
  • Citrinų sultys
    1~2 šaukštai (padažas)
  • Druska
    pagal skonį (padažas)
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį (padažas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Rukolos lapus, vyšninius pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite. Ki...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Rukolos lapus, vyšninius pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite. Kietai išvirkite kiaušinius.
  • Paruoškite padažą. Sumaišykite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, druską ir maltus juod...
    2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, druską ir maltus juoduosius pipirus.
  • Reklama
  • Lėkštėje išdėliokite rukolos lapelius ir užpilkite 1/3 paruošto padažo.
    3. Lėkštėje išdėliokite rukolos lapelius ir užpilkite 1/3 paruošto padažo.
  • Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, nulupkite kiaušinius ir perpjaukite pusiau. Uždėkite ant rukolos, suberkite aly...
    4. Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, nulupkite kiaušinius ir perpjaukite pusiau. Uždėkite ant rukolos, suberkite alyvuoges.
  • Reklama
  • Iš konservuoto tuno nupilkite sultis, supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant salotų.
    5. Iš konservuoto tuno nupilkite sultis, supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant salotų.
  • Sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir likusį padažą apšlakstykite ant salotų.
    6. Sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir likusį padažą apšlakstykite ant salotų.
  • Reklama
  • Patiekite salotas iš karto. Skanaus!
    7. Patiekite salotas iš karto. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai