Saldūs cukinijų blynai
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Žinoma, tikriausiai nesugalvotumėt patiekti cukinijų blynų kaip deserto. Bet jei į juos įbersite šiek tiek cukraus, patiekalas įgaus malonų saldų skonį. Puikiai dera su grietine! Kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas, jie gali būti patiekiami kartu su šviežiomis daržovėmis. Skaniausi blynai būna iš karto po kepimo, kol dar karšti. Norėdami sužinoti, kaip gaminti saldžius cukinijų blynus, perskaitykite šį receptą.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos500 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kvietiniai miltai1 stiklinė
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus4 arbatiniai šaukšteliai
-
Sodapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir nulupkite. Rinkitės jaunus vaisius, kurie dar neturi sėklų.
-
2. Cukinijas sutarkuokite, sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite. Viską kruopščiai išmaišykite. Kai jie išleidžia skystį, nuspauskite.
-
Reklama
-
3. Į tarkuotą cukiniją įmuškite kiaušinį. Viską dar kartą išmaišykite, kol masė taps vienalytė.
-
4. Į cukinijas ir kiaušinį įpilkite cukraus. Jei norite, kad blynai būtų labai saldūs, granuliuoto cukraus kiekį galite padidinti pagal savo skonį.
-
Reklama
-
5. Miltus persijokite ir sumaišykite su soda. Sudėkite sausus ingredientus į likusius dubenyje. Kruopščiai išmaišykite. Tešla savo konsistencija turėtų būti panaši į liesą grietinę. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų, bet nepermaišykite, nes kitaip blynai nebus minkšti.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama