Saidos filė keptuvėje
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Saidos filė keptuvėje – puikus pasirinkimas šeimos vakarienei darbo dienomis! Ne tik naudinga, bet ir paprasta bei greita – pusvalandis ir soti vakarienė ant stalo! Saida yra subtilaus, švelnaus skonio žuvis, prieinama ir visiškai nekaulėta. Iš šios žuvies nesunkiai pasigaminsite 1000 ir 1 patiekalą, tereikia varijuoti gaminimo būdą ir prieskonius, taip pat pakeisti garnyrą. Tai klasikinis saidos filė kepimo keptuvėje receptas. Pasitelkite fantaziją ir nesunkiai ją paįvairinsite, kad atitiktų net ir įnoringiausio „valgytojo“ skonį. Na, o premija tiems, kurie stebi savo figūrą ir skaičiuoja kalorijas – saida išsiskiria mažu kalorijų kiekiu, leidžiančiu be sąžinės graužaties įdėti į lėkštę papildomą gabalėlį!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvis500 gramų (saidos filė)
-
Kiaušinis1 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Citrina0.5 vnt
-
Malti pipirai1 žiupsnelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
Aliejus4 šaukštai (kepimui)
-
Džiūvėsėliai0.5 stiklinės
Gaminimo eiga
-
1. Saidos filė atitirpinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, tada gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
-
2. Tešlai kiaušinį sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais bei česnaku. Kiekvieną gabalėlį ,,maudome,, plakinyje iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
3. Sudėkite džiūvėsėlius į dubenį arba ant pjaustymo lentos.
-
4. Saidos filė apvoliojame džiūvėsėliuose. Žuvims labiau tinka džiūvėsėliai, o ne miltai, todėl ypač jaučiamas skirtumas „traškus išorėje – švelnus viduje“.
-
Reklama
-
5. Ant įkaitintos keptuvės, išteptos augaliniu aliejumi, sudėkite džiūvėsėliuose apvoliotus saidos gabalėlius.
-
6. Kepkite žuvį iš abiejų pusių 7–8 minutes ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Dėkite žuvį į lėkštę, papuoškite žolelėmis ir daržovėmis, ir skani vakarienė visai šeimai jau paruošta!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama