Saidos filė keptuvėje

Saidos filė keptuvėje

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Saidos filė keptuvėje – puikus pasirinkimas šeimos vakarienei darbo dienomis! Ne tik naudinga, bet ir paprasta bei greita – pusvalandis ir soti vakarienė ant stalo! Saida yra subtilaus, švelnaus skonio žuvis, prieinama ir visiškai nekaulėta. Iš šios žuvies nesunkiai pasigaminsite 1000 ir 1 patiekalą, tereikia varijuoti gaminimo būdą ir prieskonius, taip pat pakeisti garnyrą. Tai klasikinis saidos filė kepimo keptuvėje receptas. Pasitelkite fantaziją ir nesunkiai ją paįvairinsite, kad atitiktų net ir įnoringiausio „valgytojo“ skonį. Na, o premija tiems, kurie stebi savo figūrą ir skaičiuoja kalorijas – saida išsiskiria mažu kalorijų kiekiu, leidžiančiu be sąžinės graužaties įdėti į lėkštę papildomą gabalėlį!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žuvis
    500 gramų (saidos filė)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Citrina
    0.5 vnt
  • Malti pipirai
    1 žiupsnelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Aliejus
    4 šaukštai (kepimui)
  • Džiūvėsėliai
    0.5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Saidos filė atitirpinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, tada gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
    1. Saidos filė atitirpinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, tada gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  • Tešlai kiaušinį sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais bei česnaku. Kiekvieną gabalėlį ,,maudome,, plakinyje iš abiejų pusių.
    2. Tešlai kiaušinį sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais bei česnaku. Kiekvieną gabalėlį ,,maudome,, plakinyje iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Sudėkite džiūvėsėlius į dubenį arba ant pjaustymo lentos.
    3. Sudėkite džiūvėsėlius į dubenį arba ant pjaustymo lentos.
  • Saidos filė apvoliojame džiūvėsėliuose. Žuvims labiau tinka džiūvėsėliai, o ne miltai, todėl ypač jaučiamas skirtumas „traškus išorėje – ...
    4. Saidos filė apvoliojame džiūvėsėliuose. Žuvims labiau tinka džiūvėsėliai, o ne miltai, todėl ypač jaučiamas skirtumas „traškus išorėje – švelnus viduje“.
  • Reklama
  • Ant įkaitintos keptuvės, išteptos augaliniu aliejumi, sudėkite džiūvėsėliuose apvoliotus saidos gabalėlius.
    5. Ant įkaitintos keptuvės, išteptos augaliniu aliejumi, sudėkite džiūvėsėliuose apvoliotus saidos gabalėlius.
  • Kepkite žuvį iš abiejų pusių 7–8 minutes ant vidutinės ugnies.
    6. Kepkite žuvį iš abiejų pusių 7–8 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Dėkite žuvį į lėkštę, papuoškite žolelėmis ir daržovėmis, ir skani vakarienė visai šeimai jau paruošta!
    7. Dėkite žuvį į lėkštę, papuoškite žolelėmis ir daržovėmis, ir skani vakarienė visai šeimai jau paruošta!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai