Saida su pievagrybiais grietine orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Neįprastas žuvies ir grybų derinys yra labai skanus ir aromatingas. Puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Be pievagrybių, galite naudoti bet kokius kitus grybus. Kepimui galite naudoti saidos kepsnius arba filė. Filė patogiau naudoti, nes joje nėra kaulų. Idealus variantas būtų žuvis, kuri nebuvo užšaldyta.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Saida500 gramų (filė)
-
Pievagrybiai300 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Grietinė200 gramų
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Jei žuvis užšaldyta, leiskite jai atitirpti kambario temperatūroje.
-
2. Morkas ir svogūnus nulupkite. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną susmulkinkite. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite daržoves.
-
Reklama
-
3. Žuvį supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite ant daržovių. Pabarstykite trupučiu druskos ir prieskonių.
-
4. Pievagrybius nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus, ir supjaustykite griežinėliais. Kepkite juos su augaliniu aliejumi. Įberkite šiek tiek druskos.
-
Reklama
-
5. Tada ant žuvies dėkite keptus grybus.
-
6. Viską užpilti grietine. Jei grietinė tiršta, atskieskite ją trupučiu vandens.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir pašaukite į orkaitę. Kepkite žuvį su grybais 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Vadovaukitės savo orkaite.
-
8. Išimkite indą iš orkaitės ir patiekite karštą.
-
Reklama
-
9. Žuvį galite papildyti garnyru bulvėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama