Rūkytos silkės salotos su sūriu
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Salotos su rūkyta silke – puikus pasirinkimas įvairiems pietums ir neužims paskutinės vietos ant šventinio stalo. Dūmų ir žuvies aromatas suteikia nepakartojamą skonį, o pagaminama labai greitai. Rūkyta silkė salotoms gali būti šaltai arba karštai rūkyta. Tik nepamirškite, kad šaltai rūkyta silkė geriau išlaikys formą ir bus tankesnės tekstūros. Jei pageidaujate, į salotas galite įdėti grūdėtųjų garstyčių.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkyta silkė200 gramų
-
Iceberg salotos100 gramų
-
Virtas kiaušinis2 vnt (kietai išvirti)
-
Šviežias agurkas150 gramų
-
Raudonasis svogūnas60 gramų
-
Svogūnų laiškai20 gramų
-
Kietasis sūris40 gramų
-
Aliejus2 šaukštai (bekvapis)
-
Citrinos sultys1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite salotas, žalumynus ir svogūnų laiškus ir nusausinkite.
-
2. Salotų lapus suplėšykite gabalėliais ir dėkite ant serviravimo lėkštės. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant salotų.
-
Reklama
-
3. Agurką supjaustykite stambiomis juostelėmis, o sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant salotų uždėkite agurką ir sūrį.
-
4. Nuo rūkytos silkės pašalinkite odą ir kaulus. Sulaužykite filė gabalėliais ir dėkite žuvį ant salotų.
-
Reklama
-
5. Svogūnus ir svogūnų laiškus supjaustykite plunksnomis ir pabarstykite ant salotų. Apšlakstykite salotas su citrinos sultimis, augaliniu aliejumi, druska ir pipirais ir patiekite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama