Rūgštynių sriuba su vištiena

Rūgštynių sriuba su vištiena

4.7 (4 įvertinimai)

5-6 Porcijos
1 val. 15 min.

Apie receptą

Rūgštynių sriuba – itin populiarus patiekalas ankstyvą pavasarį, kai pirmą kartą pasirodo ši žaluma. Paruoškite skanią vitaminingą ir maistingą kopūstų sriubą, kurią galite patiekti tiek šaltą, tiek karštą. Rūgštynių sriuba su vištiena – labai skanus patiekalas pietums. Jis yra maistingas, bet lengvas. Tokia sriuba patinka ir vaikams, ir suaugusiems. Karštuoju metų laiku kopūstų sriubą galima patiekti šaltą. O virti tokią sriubą labai paprasta ir palyginti trumpai, nes vištienos sultinys išverda gana greitai. Tikiuosi, kad šiuo paprastu receptu, kuriame parodžiau, kaip virti rūgštynių sriubą su vištiena, galėsite skaniai pavaišinti savo artimuosius. Patiekdami į lėkštę įdėkite virtą kiaušinį, taip pat galite įdėti grietinės.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    500 gramų (bet kuri dalis)
  • Rūgštynės
    250~300 gramų
  • Bulvės
    3 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Virtas kiaušinis
    2 vnt (patiekiant, neprivaloma)
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1,5 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
  • Juodieji pipirai
    2~3 vnt
  • Švieži žalumynai
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sultiniui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Vištieną užpilkite vandeniu (apie 2,5 litro), įberkite porą juodųjų pipirų žirnelių ir...
    1. Sultiniui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Vištieną užpilkite vandeniu (apie 2,5 litro), įberkite porą juodųjų pipirų žirnelių ir padėkite virti. Kai užvirs, nuimkite putas ir suberkite lauro lapą. Verdame 30 minučių.
  • Nulupkite svogūnus ir morkas. Smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite. Kepkite, kol suminkštės augaliniame aliejuje.
    2. Nulupkite svogūnus ir morkas. Smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite. Kepkite, kol suminkštės augaliniame aliejuje.
  • Reklama
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
    3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Rūgštynės kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada supjaustykite.
    4. Rūgštynės kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada supjaustykite.
  • Reklama
  • Išvirtą vištieną išimame iš sultinio, išmetame lauro lapą ir pipirus.
    5. Išvirtą vištieną išimame iš sultinio, išmetame lauro lapą ir pipirus.
  • Supjaustytos bulvės siunčiamos į sultinį, kai užvirs, įberkite šaukštelį druskos. Verdame 10 minučių.
    6. Supjaustytos bulvės siunčiamos į sultinį, kai užvirs, įberkite šaukštelį druskos. Verdame 10 minučių.
  • Reklama
  • Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.
    7. Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.
  • Mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite mažais gabalėliais.
    8. Mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Į puodą suberkite susmulkintas rūgštynes.
    9. Į puodą suberkite susmulkintas rūgštynes.
  • Ir po poros minučių sudėkite mėsą.
    10. Ir po poros minučių sudėkite mėsą.
  • Reklama
  • Kai sriuba verda porą minučių, paragaujame, ar netrūksta druskos: jei reikia, įberiame dar. Į puodą galite įberti šviežių žolelių arba į ...
    11. Kai sriuba verda porą minučių, paragaujame, ar netrūksta druskos: jei reikia, įberiame dar. Į puodą galite įberti šviežių žolelių arba į lėkštes. Išjunkite ugnį, leiskite sriubai užvirti 5-10 minučių. Jei pageidaujama, galima patiekti su virtu kiaušiniu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai