Rūgštynių sriuba su vištiena
4.7 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Rūgštynių sriuba – itin populiarus patiekalas ankstyvą pavasarį, kai pirmą kartą pasirodo ši žaluma. Paruoškite skanią vitaminingą ir maistingą kopūstų sriubą, kurią galite patiekti tiek šaltą, tiek karštą. Rūgštynių sriuba su vištiena – labai skanus patiekalas pietums. Jis yra maistingas, bet lengvas. Tokia sriuba patinka ir vaikams, ir suaugusiems. Karštuoju metų laiku kopūstų sriubą galima patiekti šaltą. O virti tokią sriubą labai paprasta ir palyginti trumpai, nes vištienos sultinys išverda gana greitai. Tikiuosi, kad šiuo paprastu receptu, kuriame parodžiau, kaip virti rūgštynių sriubą su vištiena, galėsite skaniai pavaišinti savo artimuosius. Patiekdami į lėkštę įdėkite virtą kiaušinį, taip pat galite įdėti grietinės.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena500 gramų (bet kuri dalis)
-
Rūgštynės250~300 gramų
-
Bulvės3 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Lauro lapas2 vnt
-
Virtas kiaušinis2 vnt (patiekiant, neprivaloma)
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Druska1,5 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
-
Juodieji pipirai2~3 vnt
-
Švieži žalumynai20 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Sultiniui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Vištieną užpilkite vandeniu (apie 2,5 litro), įberkite porą juodųjų pipirų žirnelių ir padėkite virti. Kai užvirs, nuimkite putas ir suberkite lauro lapą. Verdame 30 minučių.
-
2. Nulupkite svogūnus ir morkas. Smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite. Kepkite, kol suminkštės augaliniame aliejuje.
-
Reklama
-
3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
-
4. Rūgštynės kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada supjaustykite.
-
Reklama
-
5. Išvirtą vištieną išimame iš sultinio, išmetame lauro lapą ir pipirus.
-
6. Supjaustytos bulvės siunčiamos į sultinį, kai užvirs, įberkite šaukštelį druskos. Verdame 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.
-
8. Mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
9. Į puodą suberkite susmulkintas rūgštynes.
-
10. Ir po poros minučių sudėkite mėsą.
-
Reklama
-
11. Kai sriuba verda porą minučių, paragaujame, ar netrūksta druskos: jei reikia, įberiame dar. Į puodą galite įberti šviežių žolelių arba į lėkštes. Išjunkite ugnį, leiskite sriubai užvirti 5-10 minučių. Jei pageidaujama, galima patiekti su virtu kiaušiniu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama