Pjaustytos vištienos kotletai
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Iš susmulkintos vištienos filė galite pagaminti nepaprastai skanius, švelnius ir sultingus kotletus. Kotletus mūsų šeimoje mėgsta absoliučiai visi, todėl mūsų kasdieniame valgiaraštyje jie yra gana dažnai. Ir nors anksčiau juos gaminau tradiciškai, iš faršo, pastaruoju metu vis dažniau gaminu šiuos smulkintos vištienos kotletus. Visi, kurie kada nors bandė šį skanėstą, buvo sužavėti kotletų skoniu. Šiame recepte siūlau variantą su sūriu, bet juos galima paruošti ir su grybais. Bet kokiu atveju kotletai yra nuostabūs, labai švelnūs ir sultingi, o kartu su jais ir vakarienė, ir pietūs visada prabėga su kaupu. Išbandykite šį paprastą vištienos kotletų receptą, manau, patiks jums kaip ir visai mūsų šeimai.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Kefyras100 gramų
-
Vištienos filė2 vnt
-
Švieži žalumynai30 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejuspagal poreikį (kepimui)
-
Svogūnai0,5~1 vnt
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Krakmolas2~3 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, filė nuplauname ir nusausiname ant popierinių servetėlių, tada supjaustome kubeliais. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite, sūrį taip pat supjaustykite kubeliais, viską sudėkite į dubenį.
-
2. Tada supilkite kefyrą ir sumaišykite visus ingredientus.
-
Reklama
-
3. Įdėkite krakmolo.
-
4. Pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais pagal skonį, vėl viską išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Šviežius žalumynus kruopščiai nuplaukite, susmulkinkite ir sudėkite į dubenį.
-
6. Dar kartą viską išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų ir masė taptų vienalytė.
-
Reklama
-
7. Dabar į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Rankomis formuojame kotletus arba tiesiog su šaukštu dedame į karštą aliejų.
-
8. Apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos ir patiekite su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama