Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir slyvomis
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
2 val. 10 min.
Apie receptą
Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir džiovintomis slyvomis atrodo labai originaliai ir įspūdingai, todėl galite drąsiai paruošti jį šventinei vakarienei, pavyzdžiui, gimtadieniui. Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir džiovintomis slyvomis – skanus dalykas, mūsų šeimoje jau seniai tapęs klasikiniu šventiniu patiekalu. Gamindama visada naudoju nugarinę – ji idealiai tinka visokiems suktinukams. Kiaulienos derinys su morkomis ir slyvomis tėra pasaka, todėl jaudintis nereikia – ingredientai tikrai puikiai dera (nors, sutinku, kai gaminau pirmą kartą, taip pat skeptiškai žiūrėjau į idėja).
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos1 vnt
-
Pomidoras1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Svogūnas1 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Kiaulienos nugarinė1200 gramų (1 gabalas)
-
Slyvos10~15 vnt (be kauliukų)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime visus reikalingus ingredientus. -
2. Nuplaukite slyvas, jei jos per sausos, 10 minučių pamerkite į verdantį vandenį. -
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite, kol suminkštės. -
4. Į keptuvę su svogūnais suberkite stambiai tarkuotas morkas, išmaišykite ir ant vidutinės ugnies kepkite dar 5-7 minutes. -
Reklama
-
5. Suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 8 minutes. -
6. Kol troškinasi daržovės, paruoškime mėsą. 1/3 mėsos gabalo supjaustome išilgai. -
Reklama
-
7. Mėsos palikite apie 2-3 cm, kad nupjautas gabalas neatsiskirtų. -
8. Išskleidžiame mėsos gabalą kaip knygą. -
Reklama
-
9. Procedūrą kartojame storesnėje mėsos pusėje. -
10. Mėsą vėl išskleidžiame kaip knygą. Dėl to didelį mėsos gabalą supjaustėme taip, kad jis tapo plonas, bet 3 kartus didesnis plotu. -
Reklama
-
11. Gausiai pasūdykite ir išmuškite mėsą. -
12. Slyvas susmulkinkite (kiekvieną į maždaug 4 dalis) ir suberkite į keptas daržoves. -
13. Druska, pipirai, sumaišykite. -
Reklama
-
14. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Daržovių ir slyvų įdarą tolygiai paskirstykite ant mėsos gabalo. Palikite apie 1 cm nuo kraštų, kad būtų lengviau suvynioti. -
15. Atsargiai suvyniokite į vyniotinį. -
16. Vyniotinį sutvirtiname maistinėmis virvelėmis, kad kepant nesuirtų. -
17. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite vyniotinį ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Žodžiu, kelias minutes. -
18. Lengvai apkeptą vyniotinį sudėkite į kepimo indą. -
19. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 min. -
20. Išimkite gatavą vyniotinį iš orkaitės ir nuimkite virveles. Patiekalas paruoštas patiekti. -
21. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















