Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir slyvomis

Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir slyvomis

5 (1 įvertinimai)

7 Porcijos
2 val. 10 min.

Apie receptą

Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir džiovintomis slyvomis atrodo labai originaliai ir įspūdingai, todėl galite drąsiai paruošti jį šventinei vakarienei, pavyzdžiui, gimtadieniui. Kiaulienos vyniotinis su morkomis ir džiovintomis slyvomis – skanus dalykas, mūsų šeimoje jau seniai tapęs klasikiniu šventiniu patiekalu. Gamindama visada naudoju nugarinę – ji idealiai tinka visokiems suktinukams. Kiaulienos derinys su morkomis ir slyvomis tėra pasaka, todėl jaudintis nereikia – ingredientai tikrai puikiai dera (nors, sutinku, kai gaminau pirmą kartą, taip pat skeptiškai žiūrėjau į idėja).

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Morkos
    1 vnt
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Kiaulienos nugarinė
    1200 gramų (1 gabalas)
  • Slyvos
    10~15 vnt (be kauliukų)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite slyvas, jei jos per sausos, 10 minučių pamerkite į verdantį vandenį.
    2. Nuplaukite slyvas, jei jos per sausos, 10 minučių pamerkite į verdantį vandenį.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite, kol suminkštės.
    3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite, kol suminkštės.
  • Į keptuvę su svogūnais suberkite stambiai tarkuotas morkas, išmaišykite ir ant vidutinės ugnies kepkite dar 5-7 minutes.
    4. Į keptuvę su svogūnais suberkite stambiai tarkuotas morkas, išmaišykite ir ant vidutinės ugnies kepkite dar 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 8 minutes.
    5. Suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 8 minutes.
  • Kol troškinasi daržovės, paruoškime mėsą. 1/3 mėsos gabalo supjaustome išilgai.
    6. Kol troškinasi daržovės, paruoškime mėsą. 1/3 mėsos gabalo supjaustome išilgai.
  • Reklama
  • Mėsos palikite apie 2-3 cm, kad nupjautas gabalas neatsiskirtų.
    7. Mėsos palikite apie 2-3 cm, kad nupjautas gabalas neatsiskirtų.
  • Išskleidžiame mėsos gabalą kaip knygą.
    8. Išskleidžiame mėsos gabalą kaip knygą.
  • Reklama
  • Procedūrą kartojame storesnėje mėsos pusėje.
    9. Procedūrą kartojame storesnėje mėsos pusėje.
  • Mėsą vėl išskleidžiame kaip knygą. Dėl to didelį mėsos gabalą supjaustėme taip, kad jis tapo plonas, bet 3 kartus didesnis plotu.
    10. Mėsą vėl išskleidžiame kaip knygą. Dėl to didelį mėsos gabalą supjaustėme taip, kad jis tapo plonas, bet 3 kartus didesnis plotu.
  • Reklama
  • Gausiai pasūdykite ir išmuškite mėsą.
    11. Gausiai pasūdykite ir išmuškite mėsą.
  • Slyvas susmulkinkite (kiekvieną į maždaug 4 dalis) ir suberkite į keptas daržoves.
    12. Slyvas susmulkinkite (kiekvieną į maždaug 4 dalis) ir suberkite į keptas daržoves.
  • Druska, pipirai, sumaišykite.
    13. Druska, pipirai, sumaišykite.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Daržovių ir slyvų įdarą tolygiai paskirstykite ant mėsos gabalo. Palikite apie 1 cm nuo kraštų, kad...
    14. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Daržovių ir slyvų įdarą tolygiai paskirstykite ant mėsos gabalo. Palikite apie 1 cm nuo kraštų, kad būtų lengviau suvynioti.
  • Atsargiai suvyniokite į vyniotinį.
    15. Atsargiai suvyniokite į vyniotinį.
  • Vyniotinį sutvirtiname maistinėmis virvelėmis, kad kepant nesuirtų.
    16. Vyniotinį sutvirtiname maistinėmis virvelėmis, kad kepant nesuirtų.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite vyniotinį ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Žodžiu, kelias minutes.
    17. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite vyniotinį ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Žodžiu, kelias minutes.
  • Lengvai apkeptą vyniotinį sudėkite į kepimo indą.
    18. Lengvai apkeptą vyniotinį sudėkite į kepimo indą.
  • Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 min.
    19. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 min.
  • Išimkite gatavą vyniotinį iš orkaitės ir nuimkite virveles. Patiekalas paruoštas patiekti.
    20. Išimkite gatavą vyniotinį iš orkaitės ir nuimkite virveles. Patiekalas paruoštas patiekti.
  • Gero apetito!
    21. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai