Ruginė duona be raugo

Ruginė duona be raugo

5 (1 įvertinimai)

20 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Jei ieškote greitos ruginės duonos recepto, tuomet pristatau receptą, kaip pasigaminti ruginę duoną be raugo. Skoniu jos neatskirsite nuo tos, kas gaminama ant raugo, tad pradėkime. Raugas suteikia ypatingą rūgštų skonį, būdingą ruginei duonai. Jis ruošiamas ne vieną dieną, todėl jei jos neturite, procesas užtruks ilgai. Šio recepto dėka labai greitai pagaminsite tikrą ir labai skanią ruginę duoną.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šviežios mielės
    50 gramų
  • Vanduo
    2.5 stiklinės
  • Saulėgrąžų sėklos
    125 gramai
  • Linų sėklos
    100 gramų
  • Rugiai (brandžiai)
    400 gramų
  • Nesaldintas jogurtas 1 Litro Kvietiniai miltai
    350 gramų
  • Ruginiai miltai
    750 gramų
  • Druska
    25 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įkaitinkite vandenį ir supilkite į dubenį, tada ištirpinkite jame šviežias mieles.
    1. Įkaitinkite vandenį ir supilkite į dubenį, tada ištirpinkite jame šviežias mieles.
  • Į mieles įberkite druskos, saulėgrąžų (truputį palikite papuošimui), linų sėmenų, rugių. Sumaišykite su medine mentele.
    2. Į mieles įberkite druskos, saulėgrąžų (truputį palikite papuošimui), linų sėmenų, rugių. Sumaišykite su medine mentele.
  • Reklama
  • Į skystus ingredientus suberkite abiejų rūšių miltus, šaukštu minkykite tešlą, ji gaunasi lipni. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikit...
    3. Į skystus ingredientus suberkite abiejų rūšių miltus, šaukštu minkykite tešlą, ji gaunasi lipni. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite porai valandų.
  • Tešlą padalinkite į dvi formas, jas patepę saulėgrąžų aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui.
    4. Tešlą padalinkite į dvi formas, jas patepę saulėgrąžų aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui.
  • Reklama
  • Nuimkite rankšluostį ir sutepkite viršų vandeniu, pabarstykite sėklomis ir dėkite duoną į orkaitę.
    5. Nuimkite rankšluostį ir sutepkite viršų vandeniu, pabarstykite sėklomis ir dėkite duoną į orkaitę.
  • Iš pradžių kepkite 200 laipsnių temperatūroje keletą minučių, o tada sumažinkite temperatūrą iki 165 ir kepkite 75 minutes.
    6. Iš pradžių kepkite 200 laipsnių temperatūroje keletą minučių, o tada sumažinkite temperatūrą iki 165 ir kepkite 75 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite duoną iš formos ant grotelių ir palikite atvėsti 10-15 minučių. Gero apetito!
    7. Išimkite duoną iš formos ant grotelių ir palikite atvėsti 10-15 minučių. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai