Vynuogių uogienė

Vynuogių uogienė

5 (12 įvertinimai)

3

Porcijos

13 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Iš tamsios spalvos vynuogių gaunasi skani ir labai gražios spalvos uogienė, vien spalva yra ko verta! Bet ir iš sviesių veislių vynuogių uoginės taip pat labai skani. Rekomenduoju išbandyti.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Vynuogės
    2 kilogramai
  • Cukrus
    1 kilogramas
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Supilkite vandenį ir cukrų į dubenį. Gerai ismaisyti. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
  • Nuotrauka
    3. Per tą laiką nuplaukite uogas. Leiskite išdžiūti.
  • Nuotrauka
    4. Vynuoges sudėkite į verdantį sirupą, išmaišykite ir užvirkite. Išjunkite ir palikite infuzuoti 6 valandas arba per naktį.
  • Nuotrauka
    5. Praejus laikui dar kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies, nugriebdami putas.
  • Nuotrauka
    6. Taip pat galite pašalinti iššokančius kaulus su putomis - pusę tikrai pašalinsite. Palikite stovėti dar 6 valandas.
  • Nuotrauka
    7. Praėjus laikui galite tiesiog virti uogienę dar 5 minutes ir pilti į stiklainius. Bus daug skysto sirupo, kuris tinka desertams. Bet jei jums patinka tirštesnė uogienė, išimkite uogas šaukštu ir supilkite sirupą iki norimo tirštumo. Tada grąžinkite uogas ir leiskite vėl užvirti.
  • Nuotrauka
    8. Sudėkite į stiklainius.
  • Nuotrauka
    9. Iš minėto kiekio gaunasi 3 stiklianiai 0,5L. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Jums taip pat gali patikti:
  • Rekomenduojami receptai