Vynuogių uogienė

Vynuogių uogienė

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
13 val.

Apie receptą

Iš tamsios spalvos vynuogių gaunasi skani ir labai gražios spalvos uogienė, vien spalva yra ko verta! Bet ir iš sviesių veislių vynuogių uoginės taip pat labai skani. Rekomenduoju išbandyti.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vynuogės
    2 kilogramai
  • Cukrus
    1 kilogramas
  • Vanduo
    500 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Supilkite vandenį ir cukrų  į dubenį. Gerai ismaisyti. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
    2. Supilkite vandenį ir cukrų į dubenį. Gerai ismaisyti. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
  • Reklama
  • Per tą laiką nuplaukite uogas. Leiskite išdžiūti.
    3. Per tą laiką nuplaukite uogas. Leiskite išdžiūti.
  • Vynuoges sudėkite į verdantį sirupą, išmaišykite ir užvirkite. Išjunkite ir palikite infuzuoti 6 valandas arba per naktį.
    4. Vynuoges sudėkite į verdantį sirupą, išmaišykite ir užvirkite. Išjunkite ir palikite infuzuoti 6 valandas arba per naktį.
  • Reklama
  • Praejus laikui dar kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies, nugriebdami putas.
    5. Praejus laikui dar kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies, nugriebdami putas.
  • Taip pat galite pašalinti iššokančius kaulus su putomis - pusę tikrai pašalinsite. Palikite stovėti dar 6 valandas.
    6. Taip pat galite pašalinti iššokančius kaulus su putomis - pusę tikrai pašalinsite. Palikite stovėti dar 6 valandas.
  • Reklama
  • Praėjus laikui galite tiesiog virti uogienę dar 5 minutes ir pilti į stiklainius. Bus daug skysto sirupo, kuris tinka desertams. Bet jei ...
    7. Praėjus laikui galite tiesiog virti uogienę dar 5 minutes ir pilti į stiklainius. Bus daug skysto sirupo, kuris tinka desertams. Bet jei jums patinka tirštesnė uogienė, išimkite uogas šaukštu ir supilkite sirupą iki norimo tirštumo. Tada grąžinkite uogas ir leiskite vėl užvirti.
  • Sudėkite į stiklainius.
    8. Sudėkite į stiklainius.
  • Reklama
  • Iš minėto kiekio gaunasi 3 stiklianiai 0,5L. Skanaus!
    9. Iš minėto kiekio gaunasi 3 stiklianiai 0,5L. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai