Klasikiniai žagarėliai
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Traškūs, skanūs ir lengvai pagaminami žagarėliai yra neabejotinas klasikinių kepinių akcentas. Jei dar nepalepinote savęs ar svečių šiuo skanėstu, labai rekomenduoju. Reikalingų ingredientų skaičius nedidelis ir jie nebrangūs, todėl šį desertą drąsiai galima vadinti nebrangiu, nebent didelis aliejaus suvartojimas. Pats procesas gan įdomus, vaikams labai patinka, tad drąsiai įtraukite juos į gaminimą. Tešlos juostelėms galima suteikti visiškai skirtingas formas.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus4 arbatiniai šaukšteliai (+ 2 šaukštai cukraus pudros)
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Miltai500 gramų (apytiksliai)
-
Augalinis aliejuspagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska.
-
2. Išplakti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Mažomis dalimis suberkite išsijotus miltus.
-
4. Užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ar maišelį ir valandai padėkite į šaldytuvą.
-
Reklama
-
5. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir ant viršaus įberkite šiek tiek miltų.
-
6. Padalinkite į maždaug 6 lygias dalis ir kiekvieną plonai iškočiokite.
-
Reklama
-
7. Supjaustykite trikampiais ir padarykite nedidelį pjūvį centre.
-
8. Galite pasukti aštrų kampą per centrą arba galite tiesiog šiek tiek užkišti kraštus.
-
Reklama
-
9. Aliejų reikia labai gerai įkaitinti! Tada atsargiai sudėkite gabalėlius į aliejų.
-
10. Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Procesas labai greitas. Kai žagarėliai taps auksinės spalvos, atsargiai išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.
-
Reklama
-
11. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama