Klasikiniai žagarėliai

Klasikiniai žagarėliai

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Traškūs, skanūs ir lengvai pagaminami žagarėliai yra neabejotinas klasikinių kepinių akcentas. Jei dar nepalepinote savęs ar svečių šiuo skanėstu, labai rekomenduoju. Reikalingų ingredientų skaičius nedidelis ir jie nebrangūs, todėl šį desertą drąsiai galima vadinti nebrangiu, nebent didelis aliejaus suvartojimas. Pats procesas gan įdomus, vaikams labai patinka, tad drąsiai įtraukite juos į gaminimą. Tešlos juostelėms galima suteikti visiškai skirtingas formas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    4 arbatiniai šaukšteliai (+ 2 šaukštai cukraus pudros)
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Miltai
    500 gramų (apytiksliai)
  • Augalinis aliejus
    pagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska.
    1. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska.
  • Išplakti iki vientisos masės.
    2. Išplakti iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Mažomis dalimis suberkite išsijotus miltus.
    3. Mažomis dalimis suberkite išsijotus miltus.
  • Užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ar maišelį ir valandai padėkite į šaldytuvą.
    4. Užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ar maišelį ir valandai padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir ant viršaus įberkite šiek tiek miltų.
    5. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir ant viršaus įberkite šiek tiek miltų.
  • Padalinkite į maždaug 6 lygias dalis ir kiekvieną plonai iškočiokite.
    6. Padalinkite į maždaug 6 lygias dalis ir kiekvieną plonai iškočiokite.
  • Reklama
  • Supjaustykite trikampiais ir padarykite nedidelį pjūvį centre.
    7. Supjaustykite trikampiais ir padarykite nedidelį pjūvį centre.
  • Galite pasukti aštrų kampą per centrą arba galite tiesiog šiek tiek užkišti kraštus.
    8. Galite pasukti aštrų kampą per centrą arba galite tiesiog šiek tiek užkišti kraštus.
  • Reklama
  • Aliejų reikia labai gerai įkaitinti! Tada atsargiai sudėkite gabalėlius į aliejų.
    9. Aliejų reikia labai gerai įkaitinti! Tada atsargiai sudėkite gabalėlius į aliejų.
  • Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Procesas labai greitas. Kai žagarėliai taps auksinės spalvos, atsargiai išimkite ir padėkite ant popi...
    10. Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Procesas labai greitas. Kai žagarėliai taps auksinės spalvos, atsargiai išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.
  • Reklama
  • Prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
    11. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai