Voveraičių ikrai žiemai

Voveraičių ikrai žiemai

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
2 val.

Apie receptą

Skirtingai nuo visų rūšių grybų ikrų, skaniausi ir gražiausi ikrai gaminami iš voveraičių. Jie yra labai minkštos konsistencijos ir neprilygstamo aromato. Atkreipkite dėmesį! Ikrams naudokite tik ką tik nuskintas voveraites, nes net parą pagulėję šaldytuve jie gali apkarsti. Jei norite, kad ikrai išliktų ryškūs, imkite ryškias morkas ir galite padidinti jų kiekį. Geriausia ikrus sudėti į mažus indelius, kad būtų galima iškart valgyti, nes grybai yra greitai gendantis produktas. Šie ikrai puikiai laikomi šaldytuve arba rūsyje.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    1 kilogramas
  • Morka
    300 gramų
  • Svogūnai
    300 gramų
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
    6 vnt
  • Actas
    1 šaukštas (9%)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite, nuplaukite, grybus surūšiuokite, pašalindami sukirmijusius ar sugedusius, ...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite, nuplaukite, grybus surūšiuokite, pašalindami sukirmijusius ar sugedusius, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Į keptuvę supilkite pusę aliejaus, suberkite tarkuotas morkas.
    2. Į keptuvę supilkite pusę aliejaus, suberkite tarkuotas morkas.
  • Reklama
  • Svogūną susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su morkomis. Daržoves kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 10 minučių.
    3. Svogūną susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su morkomis. Daržoves kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 10 minučių.
  • Voveraites sumalkite per mėsmalę smulkiu tinkleliu arba sutrinkite trintuvu, kaip dariau aš. Sudėkite į puodą storu dugnu.
    4. Voveraites sumalkite per mėsmalę smulkiu tinkleliu arba sutrinkite trintuvu, kaip dariau aš. Sudėkite į puodą storu dugnu.
  • Reklama
  • Uždėkite ant silpnos ugnies, uždėkite dangtį ir troškinkite 60 minučių.
    5. Uždėkite ant silpnos ugnies, uždėkite dangtį ir troškinkite 60 minučių.
  • Apkeptas daržoves susmulkinkite ir suberkite į voveraites. Viską pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite dar 20 minučių po dangčiu.
    6. Apkeptas daržoves susmulkinkite ir suberkite į voveraites. Viską pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite dar 20 minučių po dangčiu.
  • Reklama
  • Į voveraičių ikrus supilkite actą ir išmaišykite.
    7. Į voveraičių ikrus supilkite actą ir išmaišykite.
  • Paruoštus ikrus sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užpilkite verdančiu aliejumi ir užsukite. Leiskite ikrams visiškai atvėsti ir padėk...
    8. Paruoštus ikrus sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užpilkite verdančiu aliejumi ir užsukite. Leiskite ikrams visiškai atvėsti ir padėkite į vėsią vietą.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai