Salotos žiemai su grybais
4.7 (4 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei jums pasisekė tapti kvapiųjų grybų savininku, tuomet tikrai turėtumėte pabandyti pasigaminti skanių ir gana paprastų salotų žiemai su grybais. Jei nežinote, kaip pasigaminti salotų žiemai su grybais, būtinai atkreipkite dėmesį į šią parinktį. Mažiausias ingredientų kiekis sukuria puikų ansamblį, kurio dėka gaunamas labai skanus paruošimas.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grybai1 kilogramas
-
Svogūnas5~6 vnt
-
Morkos3 vnt
-
Aliejus500 mililitrų
-
Pomidorų padažas200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Lauro lapaipagal skonį
-
Kvapieji pipiraipagal skonį
-
Actas2~3 lašai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia tinkamai nuplauti grybus. Tada perpjaukite juos per pusę arba į 3 dalis, priklausomai nuo grybų dydžio. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Pasūdykite ir sudėkite grybus ten. Užvirus užpilkite 2-3 lašus acto ir virkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Tada nupilkite vandenį, o grybus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais.
-
2. Svogūnus ir morkas nulupkite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas sutarkuokite vidutine arba stambia tarka.
-
Reklama
-
3. Į puodą supilkite aliejų ir leiskite gerai sušilti. Tada atsargiai suberkite daržoves į aliejų ir troškinkite ant mažos ugnies retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės.
-
4. Kai svogūnai ir morkos suminkštės, galima sudėti grybus ir pomidorų padažą. Druskos ir pipirų pagal skonį, pridėkite lauro lapų ir kitų prieskonių, jei norite. Palikite troškintis dar 5-7 minutes.
-
Reklama
-
5. Stiklainius ir dangtelius būtina paruošti iš anksto – juos reikia sterilizuoti ir išdžiovinti, kad nebūtų drėgmės. Atsargiai supilkite salotas į stiklainį ir užsukite. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite stiklainius sterilizuoti 20-25 minutes. Tada apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite atvėsti. Tokios salotos žiemai su grybais puikiai laikomos vėsiose ir tamsiose patalpose.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama