Salotos žiemai su grybais

Salotos žiemai su grybais

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei jums pasisekė tapti kvapiųjų grybų savininku, tuomet tikrai turėtumėte pabandyti pasigaminti skanių ir gana paprastų salotų žiemai su grybais. Jei nežinote, kaip pasigaminti salotų žiemai su grybais, būtinai atkreipkite dėmesį į šią parinktį. Mažiausias ingredientų kiekis sukuria puikų ansamblį, kurio dėka gaunamas labai skanus paruošimas.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    1 kilogramas
  • Svogūnas
    5~6 vnt
  • Morkos
    3 vnt
  • Aliejus
    500 mililitrų
  • Pomidorų padažas
    200 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapai
    pagal skonį
  • Kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Actas
    2~3 lašai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia reikia tinkamai nuplauti grybus. Tada perpjaukite juos per pusę arba į 3 dalis, priklausomai nuo grybų dydžio. Supilkite vande...
    1. Pirmiausia reikia tinkamai nuplauti grybus. Tada perpjaukite juos per pusę arba į 3 dalis, priklausomai nuo grybų dydžio. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Pasūdykite ir sudėkite grybus ten. Užvirus užpilkite 2-3 lašus acto ir virkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Tada nupilkite vandenį, o grybus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Svogūnus ir morkas nulupkite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas sutarkuokite vidutine arba stambia tarka.
    2. Svogūnus ir morkas nulupkite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas sutarkuokite vidutine arba stambia tarka.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite aliejų ir leiskite gerai sušilti. Tada atsargiai suberkite daržoves į aliejų ir troškinkite ant mažos ugnies retkarčiai...
    3. Į puodą supilkite aliejų ir leiskite gerai sušilti. Tada atsargiai suberkite daržoves į aliejų ir troškinkite ant mažos ugnies retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės.
  • Kai svogūnai ir morkos suminkštės, galima sudėti grybus ir pomidorų padažą. Druskos ir pipirų pagal skonį, pridėkite lauro lapų ir kitų p...
    4. Kai svogūnai ir morkos suminkštės, galima sudėti grybus ir pomidorų padažą. Druskos ir pipirų pagal skonį, pridėkite lauro lapų ir kitų prieskonių, jei norite. Palikite troškintis dar 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Stiklainius ir dangtelius būtina paruošti iš anksto – juos reikia sterilizuoti ir išdžiovinti, kad nebūtų drėgmės. Atsargiai supilkite sa...
    5. Stiklainius ir dangtelius būtina paruošti iš anksto – juos reikia sterilizuoti ir išdžiovinti, kad nebūtų drėgmės. Atsargiai supilkite salotas į stiklainį ir užsukite. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite stiklainius sterilizuoti 20-25 minutes. Tada apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite atvėsti. Tokios salotos žiemai su grybais puikiai laikomos vėsiose ir tamsiose patalpose.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai