Obuolių uogienė orkaitėje

Obuolių uogienė orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei niekada nevirėte uogienės orkaitėje, būtinai išbandykite šį būdą! Tiks absoliučiai bet kokios veislės ir rūšies obuoliai – rūgštūs, saldūs, geltoni, raudoni. Bet kokiu atveju, skanu! Jūsų dėmesiui pristatau obuolių uogienės kepimo orkaitėje receptą. Žinokite, kad uogienė vėsdama sutirštės. Pilti į stiklainius nelaukite, kol atvės – iš karto karšta ir išdėliokite. Pagaminta uogienė atrodo kaip tirštas marmeladas, šviežio skonio su beveik išvirusiais, vos matomais griežinėliais ir odelių gabalėliais. Geros dienos!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami pagaminti uogienę, jums reikia gilaus indo.
    1. Norėdami pagaminti uogienę, jums reikia gilaus indo.
  • Kruopščiai nuplaukite kilogramą obuolių.
    2. Kruopščiai nuplaukite kilogramą obuolių.
  • Reklama
  • Obuolius supjaustome nedideliais griežinėliais, išimame šerdį su kauliukais, odelės nenuimame.
    3. Obuolius supjaustome nedideliais griežinėliais, išimame šerdį su kauliukais, odelės nenuimame.
  • Pabarstykite obuolius su cukrumi. 1 kg obuolių reikia maždaug 500 g cukraus. Žinoma, jei patys obuoliai saldūs, cukraus imame mažiau.
    4. Pabarstykite obuolius su cukrumi. 1 kg obuolių reikia maždaug 500 g cukraus. Žinoma, jei patys obuoliai saldūs, cukraus imame mažiau.
  • Reklama
  • Dedame obuolius į orkaitę, temperatūra 250 laipsnių. Po 25 minučių išimkite ir išmaišykite, kad visas cukrus visiškai ištirptų. Grąžiname...
    5. Dedame obuolius į orkaitę, temperatūra 250 laipsnių. Po 25 minučių išimkite ir išmaišykite, kad visas cukrus visiškai ištirptų. Grąžiname į orkaitę, sumažiname temperatūrą iki 220 laipsnių.
  • Po 10 minučių obuolius vėl reikia išmaišyti.
    6. Po 10 minučių obuolius vėl reikia išmaišyti.
  • Reklama
  • Pasirengimas tikrinamas jūsų nuožiūra. Žinoma, svarbiausia neperkepti masės. Tam tikru momentu cukrus pradeda greitai karamelizuotis, o u...
    7. Pasirengimas tikrinamas jūsų nuožiūra. Žinoma, svarbiausia neperkepti masės. Tam tikru momentu cukrus pradeda greitai karamelizuotis, o uogienė tampa per tiršta. Svarbiausia, kad obuolių masė pasidengtų tiršta gražia puta, uogienė ne per tiršta, bet ir ne visai skysta. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai