Obuolių uogienė orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei niekada nevirėte uogienės orkaitėje, būtinai išbandykite šį būdą! Tiks absoliučiai bet kokios veislės ir rūšies obuoliai – rūgštūs, saldūs, geltoni, raudoni. Bet kokiu atveju, skanu! Jūsų dėmesiui pristatau obuolių uogienės kepimo orkaitėje receptą. Žinokite, kad uogienė vėsdama sutirštės. Pilti į stiklainius nelaukite, kol atvės – iš karto karšta ir išdėliokite. Pagaminta uogienė atrodo kaip tirštas marmeladas, šviežio skonio su beveik išvirusiais, vos matomais griežinėliais ir odelių gabalėliais. Geros dienos!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami pagaminti uogienę, jums reikia gilaus indo.
-
2. Kruopščiai nuplaukite kilogramą obuolių.
-
Reklama
-
3. Obuolius supjaustome nedideliais griežinėliais, išimame šerdį su kauliukais, odelės nenuimame.
-
4. Pabarstykite obuolius su cukrumi. 1 kg obuolių reikia maždaug 500 g cukraus. Žinoma, jei patys obuoliai saldūs, cukraus imame mažiau.
-
Reklama
-
5. Dedame obuolius į orkaitę, temperatūra 250 laipsnių. Po 25 minučių išimkite ir išmaišykite, kad visas cukrus visiškai ištirptų. Grąžiname į orkaitę, sumažiname temperatūrą iki 220 laipsnių.
-
6. Po 10 minučių obuolius vėl reikia išmaišyti.
-
Reklama
-
7. Pasirengimas tikrinamas jūsų nuožiūra. Žinoma, svarbiausia neperkepti masės. Tam tikru momentu cukrus pradeda greitai karamelizuotis, o uogienė tampa per tiršta. Svarbiausia, kad obuolių masė pasidengtų tiršta gražia puta, uogienė ne per tiršta, bet ir ne visai skysta. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama