Obuolių uogienė orkaitėje

Obuolių uogienė orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei niekada nevirėte uogienės orkaitėje, būtinai išbandykite šį būdą! Tiks absoliučiai bet kokios veislės ir rūšies obuoliai – rūgštūs, saldūs, geltoni, raudoni. Bet kokiu atveju, skanu! Jūsų dėmesiui pristatau obuolių uogienės kepimo orkaitėje receptą. Žinokite, kad uogienė vėsdama sutirštės. Pilti į stiklainius nelaukite, kol atvės – iš karto karšta ir išdėliokite. Pagaminta uogienė atrodo kaip tirštas marmeladas, šviežio skonio su beveik išvirusiais, vos matomais griežinėliais ir odelių gabalėliais. Geros dienos!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami pagaminti uogienę, jums reikia gilaus indo.
    1. Norėdami pagaminti uogienę, jums reikia gilaus indo.
  • Kruopščiai nuplaukite kilogramą obuolių.
    2. Kruopščiai nuplaukite kilogramą obuolių.
  • Reklama
  • Obuolius supjaustome nedideliais griežinėliais, išimame šerdį su kauliukais, odelės nenuimame.
    3. Obuolius supjaustome nedideliais griežinėliais, išimame šerdį su kauliukais, odelės nenuimame.
  • Pabarstykite obuolius su cukrumi. 1 kg obuolių reikia maždaug 500 g cukraus. Žinoma, jei patys obuoliai saldūs, cukraus imame mažiau.
    4. Pabarstykite obuolius su cukrumi. 1 kg obuolių reikia maždaug 500 g cukraus. Žinoma, jei patys obuoliai saldūs, cukraus imame mažiau.
  • Reklama
  • Dedame obuolius į orkaitę, temperatūra 250 laipsnių. Po 25 minučių išimkite ir išmaišykite, kad visas cukrus visiškai ištirptų. Grąžiname...
    5. Dedame obuolius į orkaitę, temperatūra 250 laipsnių. Po 25 minučių išimkite ir išmaišykite, kad visas cukrus visiškai ištirptų. Grąžiname į orkaitę, sumažiname temperatūrą iki 220 laipsnių.
  • Po 10 minučių obuolius vėl reikia išmaišyti.
    6. Po 10 minučių obuolius vėl reikia išmaišyti.
  • Reklama
  • Pasirengimas tikrinamas jūsų nuožiūra. Žinoma, svarbiausia neperkepti masės. Tam tikru momentu cukrus pradeda greitai karamelizuotis, o u...
    7. Pasirengimas tikrinamas jūsų nuožiūra. Žinoma, svarbiausia neperkepti masės. Tam tikru momentu cukrus pradeda greitai karamelizuotis, o uogienė tampa per tiršta. Svarbiausia, kad obuolių masė pasidengtų tiršta gražia puta, uogienė ne per tiršta, bet ir ne visai skysta. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai