Ūkininko pica

Ūkininko pica

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Ūkininko pica iš „baltųjų“ picų kategorijos, nes ji ruošiama ne pomidorų, o grietinėlės padažu. Bet tai nepablogina, net sakyčiau, kad yra geriau. Dalinuosi receptu, jis labai paprastas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Mėsa / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    150 mililitrų
  • Kviečių miltai
    240 gramų
  • Šviežios mielės
    5 gramai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai (1 valgomasis šaukštas tešloje, 1 valgomasis šaukštas purškimui prieš kepant)
  • Rūkyta šoninė
    3 griežinėliai
  • Mocarela
    150 gramų
  • Bulvės
    2 ~3 (vidutinio dydžio)
  • Marinuoti agurkai
    1 vnt (arba konservuoti)
  • Marinuoti grybai
    50 gramų
  • Grietinė
    100 gramų (arba grietinėlė)
  • Krapai
    10 gramų
  • Parmezanas
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Supilkite vandenį į maišymo dubenį, 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, ištirpinkite mieles.
    2. Supilkite vandenį į maišymo dubenį, 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, ištirpinkite mieles.
  • Reklama
  • Supilkite miltus, išminkykite tešlą.
    3. Supilkite miltus, išminkykite tešlą.
  • Tešlą minkykite rankomis arba maišytuvu, kol tešla prilips prie rankų. Uždenkite maistine plėvele ar servetėle, leiskite jai fermentuotis...
    4. Tešlą minkykite rankomis arba maišytuvu, kol tešla prilips prie rankų. Uždenkite maistine plėvele ar servetėle, leiskite jai fermentuotis 1,5–2 valandas.
  • Reklama
  • Kol tešla „ilsisi“, paruoškite įdarą. Nutarkuokite mocarelą, sumaišykite su grietine (arba grietinėle).
    5. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite įdarą. Nutarkuokite mocarelą, sumaišykite su grietine (arba grietinėle).
  • Susmulkinkite grybus (ne per smulkiai), supjaustykite marinuotus arba konservuotus agurkus juostelėmis.
    6. Susmulkinkite grybus (ne per smulkiai), supjaustykite marinuotus arba konservuotus agurkus juostelėmis.
  • Reklama
  • Supjaustykite bulves kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, beveik kol suminkštės.
    7. Supjaustykite bulves kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, beveik kol suminkštės.
  • Paruoštą tešlos paplotėlį rankomis.
    8. Paruoštą tešlos paplotėlį rankomis.
  • Reklama
  • Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir paskleiskite ant viršaus mocarelos ir grietinės padažu.
    9. Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir paskleiskite ant viršaus mocarelos ir grietinės padažu.
  • Įdėkite smulkiai supjaustytą agurką, grybus, virtas bulves.
    10. Įdėkite smulkiai supjaustytą agurką, grybus, virtas bulves.
  • Reklama
  • Ant viršaus užpilkite šoninės, pabarstykite smulkintu parmezanu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
    11. Ant viršaus užpilkite šoninės, pabarstykite smulkintu parmezanu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Kepkite picą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25-30 minučių. Ūkininko pica yra labai skani ir soti, verta išbandyti!
    12. Kepkite picą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25-30 minučių. Ūkininko pica yra labai skani ir soti, verta išbandyti!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai