Salotos su krevetėmis ir avokadu bei obuoliu

Salotos su krevetėmis ir avokadu bei obuoliu

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Lengvos, sultingos ir labai lengvai paruošiamos salotos. Obuolys suteiks salotoms sultingumo ir traškumo, krevetės švelnumo, česnakas pikantiškumo, avokadas aromato. Salotoms galite naudoti bet kokio dydžio krevetes, bet jei turite jas žalias, pirmiausia turėsite jas virti arba kepti. Mano krevetės buvo virtos ir užšaldytos, todėl man jų virti nereikėjo. Avokadą geriausia naudoti tankų, bet sunokusį, tada salotos įgaus riešutų skonį. Galite naudoti bet kokį augalinį aliejų, bet geriausiai tinka alyvuogių aliejus. Jei salotos per rūgščios, įpilkite šiek tiek medaus ar cukraus.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avokadas
    1 vnt
  • Obuolys
    1 vnt (raudonas)
  • Citrinų sultys
    1 šaukštas
  • Krevetės
    150 gramų (vidutinio dydžio)
  • Salotų lapai
    70 gramų
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Raudonasis svogūnas
    70 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
  • Druska
    pagal skonį
  • Grūdėtos garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite raudonąjį svogūną ir česnaką. Krevetes atitirpinkite, nulupkite ir užpilkite verdanč...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite raudonąjį svogūną ir česnaką. Krevetes atitirpinkite, nulupkite ir užpilkite verdančiu vandeniu 1-2 minutes, tada suberkite į sietelį.
  • Česnaką sutarkuokite vidutine tarka, smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną. Į dubenį suberkite daržoves, garstyčias, supilkite augalin...
    2. Česnaką sutarkuokite vidutine tarka, smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną. Į dubenį suberkite daržoves, garstyčias, supilkite augalinį aliejų, citrinos sultis, druską ir viską išmaišykite.
  • Reklama
  • Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite šerdį ir supjaustykite vidutinėmis juostelėmis. Į padažą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
    3. Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite šerdį ir supjaustykite vidutinėmis juostelėmis. Į padažą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
  • Avokadą perpjaukite išilgai, padalinkite į dvi dalis ir išimkite kauliuką. Puseles nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite avoka...
    4. Avokadą perpjaukite išilgai, padalinkite į dvi dalis ir išimkite kauliuką. Puseles nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite avokadą į dubenį su obuoliu ir išmaišykite, kad susimaišytų.
  • Reklama
  • Į salotas suberkite krevetes ir išmaišykite.
    5. Į salotas suberkite krevetes ir išmaišykite.
  • Salotų lapus suplėšykite ir išdėliokite ant serviravimo lėkštės. Ant viršaus uždėkite salotas ir patiekite.
    6. Salotų lapus suplėšykite ir išdėliokite ant serviravimo lėkštės. Ant viršaus uždėkite salotas ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai