Batonas su sūriu ir česnaku
3.6 (17 įvertinimai)
Apie receptą
Svečiai jau prie durų, o jūs virtuvėje beveik nieko neturite, išskyrus vakarykštį batoną, sūrio gabalėlį ir ryšulį žalumynų? Nesijaudinkite – iš šių paprastų ingredientų galite pagaminti skanų užkandį! Ekonomiškas, greitas, skanus – taip šį užkandį galima apibūdinti trimis žodžiais. Ko daugiau gali norėti? Dar vienas pliusas – išmokę kepti batoną su sūriu ir česnaku, nebegalvosite, ką daryti su pasenusia duona. Vasaros piknikui nepamainomas ir ilgo kepalo su sūriu ir česnaku receptas - atvažiavę į vietą, paruoštą kepaliuką galite įdėti tiesiai į foliją ant kepsninės. Apskritai, šio paprasto patiekalo privalumų yra daug!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Batonas1 vnt
-
Kietasis sūris200 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Česnakai3~5 skiltelės
-
Krūva žalumynų1 krūva (petražolės, krapai)
-
Prieskoniai ir prieskoniai – Pagal skonį (raudonėliai, čiobreliai, bazilikas ir kt. – tiek švieži, tiek džiovinti)
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir supjaustykite.
-
2. Stambiai sutarkuokite sūrį.
-
Reklama
-
3. Suminkštinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonioje. Jis turi būti minkštas, o ne skystas!
-
4. Nuvalome česnaką ir perleidžiame per presą.
-
Reklama
-
5. Visus aukščiau išvardintus ingredientus sumaišome, suberiame prieskonius ir išmaišome iki vientisos masės.
-
6. Ant kepalo darome gilius skersinius pjūvius. Stenkitės tai daryti atsargiai, kad neįpjautumėte iki galo! Įpjovas įdarykite sūrio mišiniu.
-
Reklama
-
7. Batoną suvyniokite į foliją.
-
8. Ir kepkite 180-200C 10-15 min. Tada atidarome foliją ir kepame dar 5 minutes – kol kepalas pasidengs traškia aukso rudos spalvos plutelė.
-
Reklama
-
9. Patiekite visą arba supjaustykite porcijomis. Gero apetito ir naujų kulinarinių pasiekimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (17 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama