Batonas su sūriu ir česnaku

Batonas su sūriu ir česnaku

3.6 (17 įvertinimai)

4-7 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Svečiai jau prie durų, o jūs virtuvėje beveik nieko neturite, išskyrus vakarykštį batoną, sūrio gabalėlį ir ryšulį žalumynų? Nesijaudinkite – iš šių paprastų ingredientų galite pagaminti skanų užkandį! Ekonomiškas, greitas, skanus – taip šį užkandį galima apibūdinti trimis žodžiais. Ko daugiau gali norėti? Dar vienas pliusas – išmokę kepti batoną su sūriu ir česnaku, nebegalvosite, ką daryti su pasenusia duona. Vasaros piknikui nepamainomas ir ilgo kepalo su sūriu ir česnaku receptas - atvažiavę į vietą, paruoštą kepaliuką galite įdėti tiesiai į foliją ant kepsninės. Apskritai, šio paprasto patiekalo privalumų yra daug!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Batonas
    1 vnt
  • Kietasis sūris
    200 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Česnakai
    3~5 skiltelės
  • Krūva žalumynų
    1 krūva (petražolės, krapai)
  • Prieskoniai ir prieskoniai – Pagal skonį (raudonėliai, čiobreliai, bazilikas ir kt. – tiek švieži, tiek džiovinti)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir supjaustykite.
    1. Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir supjaustykite.
  • Stambiai sutarkuokite sūrį.
    2. Stambiai sutarkuokite sūrį.
  • Reklama
  • Suminkštinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonioje. Jis turi būti minkštas, o ne skystas!
    3. Suminkštinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonioje. Jis turi būti minkštas, o ne skystas!
  • Nuvalome česnaką ir perleidžiame per presą.
    4. Nuvalome česnaką ir perleidžiame per presą.
  • Reklama
  • Visus aukščiau išvardintus ingredientus sumaišome, suberiame prieskonius ir išmaišome iki vientisos masės.
    5. Visus aukščiau išvardintus ingredientus sumaišome, suberiame prieskonius ir išmaišome iki vientisos masės.
  • Ant kepalo darome gilius skersinius pjūvius. Stenkitės tai daryti atsargiai, kad neįpjautumėte iki galo! Įpjovas įdarykite sūrio mišiniu.
    6. Ant kepalo darome gilius skersinius pjūvius. Stenkitės tai daryti atsargiai, kad neįpjautumėte iki galo! Įpjovas įdarykite sūrio mišiniu.
  • Reklama
  • Batoną suvyniokite į foliją.
    7. Batoną suvyniokite į foliją.
  • Ir kepkite 180-200C 10-15 min. Tada atidarome foliją ir kepame dar 5 minutes – kol kepalas pasidengs traškia aukso rudos spalvos plutelė.
    8. Ir kepkite 180-200C 10-15 min. Tada atidarome foliją ir kepame dar 5 minutes – kol kepalas pasidengs traškia aukso rudos spalvos plutelė.
  • Reklama
  • Patiekite visą arba supjaustykite porcijomis. Gero apetito ir naujų kulinarinių pasiekimų!
    9. Patiekite visą arba supjaustykite porcijomis. Gero apetito ir naujų kulinarinių pasiekimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (17 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai