Rabarbarų kompotas žiemai
5 (3 įvertinimai)
1 Porcija
50 min.
Apie receptą
Rabarbarų kompotą galima virti ir žiemai. Jis paruošiamas ne sunkiau nei įprastas kompotas ir išlaiko visas naudingas savybes. Saldžiarūgštis gėrimas tikrai patiks žiemos sezonu. Ruoškimės! Ruošdami kompotą cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, tačiau 1 litrui vandens nerekomenduojama vartoti mažiau nei 90 gramų. Gėrimas gali būti sugedęs.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rabarbarai250~300 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Vanduo1 litras
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite rabarbarus. Supjaustykite 4-5 cm ilgio.
-
Reklama
-
3. Sudėkite rabarbarus į sausą, sterilų stiklainį.
-
4. Užvirti vandenį. Užpilkite rabarbarus, kol stiklainis užsipildys. Uždenkite švariu dangteliu ir palikite 25 minutes.
-
Reklama
-
5. Praėjus laikui, nupilkite skystį į puodą. Norint apskaičiuoti cukraus kiekį, patartina išmatuoti vandenį. 1 litrui skysčio reikia 90-100 gramų cukraus. Mano atveju tai tik vienas litras skysčio. Įpilkite cukraus ir padėkite ant ugnies. Užvirus palaikykite ant ugnies lygiai 2 minutes, tada nuimkite. Užpildykite rabarbarus skysčiu. Nedelsdami uždarykite stiklainį, apverskite jį dangteliu žemyn, uždenkite šiltu skudurėliu ir palikite taip, kol visiškai atvės. Po to galite padėti į vėsią vietą saugojimui.
-
6. Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite 1,5 litro tūrio stiklainį. Skanių jums ruošinių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama