Marinuotos slyvos
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kartą Turkijoje išbandžiau įdomų ruošinį iš stiklainio. Išvaizda vaisiai priminė mažus pomidorus, bet ne raudonus. Ir skonis buvo kaip alyvuogių. Galų gale paaiškėjo, kad tai slyvos! Tikslaus recepto neradau, bet pabandžiau panašų. Ir jūs taip pat galite išmokti pasigaminti marinuotas slyvas. Labiausiai tinka rūgštūs vaisiai, iš kurių negalima virti uogienės ar kompoto. Pikantiškas užkandis, geriausiai patiekiamas su česnaku ir balzamiko actu.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos400 gramų
-
Gvazdikas5 vnt
-
Lauro lapas3 vnt
-
Actas2.5 arbatinio šaukštelio
-
Druska2.5 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus4 arbatiniai šaukšteliai
-
Aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Stiklainius sterilizuokite garais. Į stiklainius sudėkite lauro lapus ir gvazdikėlius.
-
2. Slyvas kruopščiai nuplaukite ir tada nusausinkite. Sandariai sudėkite jas į stiklainį.
-
Reklama
-
3. Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus. Po 5 minučių nupilkite vandenį į puodą.
-
4. Į vandenį įpilkite druskos, cukraus ir acto. Kruopščiai išmaišykite sūrymą ir užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Tada verdančiu sūrymu užpilkite slyvas ir palaikykite 6 minutes. Tada supilkite vandenį atgal į puodą.
-
6. Sūrymą vėl užvirinkite. Į stiklainį supilkite aliejų, o tada sūrymą.
-
Reklama
-
7. Užsukite ruošinius dangteliais. Slyvos yra paruoštos! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama