Marinuotos slyvos

Marinuotos slyvos

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kartą Turkijoje išbandžiau įdomų ruošinį iš stiklainio. Išvaizda vaisiai priminė mažus pomidorus, bet ne raudonus. Ir skonis buvo kaip alyvuogių. Galų gale paaiškėjo, kad tai slyvos! Tikslaus recepto neradau, bet pabandžiau panašų. Ir jūs taip pat galite išmokti pasigaminti marinuotas slyvas. Labiausiai tinka rūgštūs vaisiai, iš kurių negalima virti uogienės ar kompoto. Pikantiškas užkandis, geriausiai patiekiamas su česnaku ir balzamiko actu.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    400 gramų
  • Gvazdikas
    5 vnt
  • Lauro lapas
    3 vnt
  • Actas
    2.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    2.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Stiklainius sterilizuokite garais. Į stiklainius sudėkite lauro lapus ir gvazdikėlius.
    1. Stiklainius sterilizuokite garais. Į stiklainius sudėkite lauro lapus ir gvazdikėlius.
  • Slyvas kruopščiai nuplaukite ir tada nusausinkite. Sandariai sudėkite jas į stiklainį.
    2. Slyvas kruopščiai nuplaukite ir tada nusausinkite. Sandariai sudėkite jas į stiklainį.
  • Reklama
  • Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus. Po 5 minučių nupilkite vandenį į puodą.
    3. Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus. Po 5 minučių nupilkite vandenį į puodą.
  • Į vandenį įpilkite druskos, cukraus ir acto. Kruopščiai išmaišykite sūrymą ir užvirinkite.
    4. Į vandenį įpilkite druskos, cukraus ir acto. Kruopščiai išmaišykite sūrymą ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Tada verdančiu sūrymu užpilkite slyvas ir palaikykite 6 minutes. Tada supilkite vandenį atgal į puodą.
    5. Tada verdančiu sūrymu užpilkite slyvas ir palaikykite 6 minutes. Tada supilkite vandenį atgal į puodą.
  • Sūrymą vėl užvirinkite. Į stiklainį supilkite aliejų, o tada sūrymą.
    6. Sūrymą vėl užvirinkite. Į stiklainį supilkite aliejų, o tada sūrymą.
  • Reklama
  • Užsukite ruošinius dangteliais. Slyvos yra paruoštos! Gero apetito!
    7. Užsukite ruošinius dangteliais. Slyvos yra paruoštos! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai