Vištienos šlaunelės su paprika ir avinžirniais
3 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kiek žinote vištienos kepimo variantų? Jų yra labai daug, todėl vienas kitas tikrai nebus nereikalingas. Taigi, aš jums pasakysiu, kaip kepti vištienos šlauneles su paprika ir avinžirniais. Rūkyta paprika suteikia patiekalams malonų aromatą, skonį ir spalvą. Šio prieskonio skonis man primena vasarą, šašlykų skonį gamtoje. O vištienos ir avinžirnių derinys yra labai sėkmingas. Naudokite konservuotus avinžirnius arba išvirkite juos iš anksto.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkyta paprika2 šaukštai
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Česnako milteliai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Raudonėlis1 žiupsnelis
-
Vištiena1 kilogramas
-
Svogūnai1 vnt
-
Konservuoti avinžirniai400 gramų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Citrinos žievelės1 arbatinis šaukštelis
-
Citrinos sultys1 šaukštas
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite prieskonius: papriką, druską, maltus juoduosius pipirus, česnako miltelius, raudonėlį. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, tada sudėkite į dubenį ir suberkite prieskonius. Jei turite laiko, mėsą marinuokite kelias valandas, bet ir po poros minučių ji bus skani.
-
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, tada dėkite į kepimo indą ir apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus.
-
Reklama
-
3. Nuo avinžirnių nupilkite skystį ir sumaišykite su vištiena, supilkite citrinos sultis, žievelę ir alyvuogių aliejų.
-
4. Mėsą su visais ingredientais dėkite ant svogūnų sluoksnio.
-
Reklama
-
5. Mėsą kepkite iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Paruoštą patiekalą papuoškite smulkiai pjaustytomis žolelėmis ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama