Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos su morkomis
4.5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Siūlau pasigaminti lengvas, skanias ir sveikas kalafiorų ir brokolių salotas. Salotos yra visiškai augalinės, tinkamos vegetarams. Jas paruošite vos per 15 minučių. Šios salotos gali būti patiekiamos kaip priedas prie keptos mėsos, vištienos ar žuvies. Arba galite pasiūlyti kaip savarankišką patiekalą, pavyzdžiui, vakarienei. Žiediniai kopūstai ir brokoliai gali būti vartojami tiek švieži, tiek šaldyti.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žiediniai kopūstai250 gramų
-
Brokoliai200 gramų
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Kukurūzai100 gramų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Citrinų sultys1 šaukštas
-
Džiovintas raudonėlis1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
-
2. Žiedinius kopūstus ir brokolius atskirkite nedideliais žiedynais.
-
Reklama
-
3. Kopūstus dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 3-5 minutes.
-
4. Išimkite kopūstus kiaurasamčiu ir leiskite šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
5. Į salotų dubenį suberkite kukurūzus be skysčio, plonomis juostelėmis supjaustytas morkas ir saldžiąją papriką.
-
6. Paruoškite užpilą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, džiovintą raudonėlį, druską ir maltus juoduosius pipirus.
-
Reklama
-
7. Į salotų dubenį sudėkite atvėsintus kopūstus su pjaustytomis daržovėmis ir kukurūzais. Supilkite paruoštą padažą.
-
8. Išmaišykite salotas.
-
Reklama
-
9. Patiekite salotas kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies patiekalų! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama