Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos su morkomis

Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos su morkomis

4.5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Siūlau pasigaminti lengvas, skanias ir sveikas kalafiorų ir brokolių salotas. Salotos yra visiškai augalinės, tinkamos vegetarams. Jas paruošite vos per 15 minučių. Šios salotos gali būti patiekiamos kaip priedas prie keptos mėsos, vištienos ar žuvies. Arba galite pasiūlyti kaip savarankišką patiekalą, pavyzdžiui, vakarienei. Žiediniai kopūstai ir brokoliai gali būti vartojami tiek švieži, tiek šaldyti.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žiediniai kopūstai
    250 gramų
  • Brokoliai
    200 gramų
  • Saldžioji paprika
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Kukurūzai
    100 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Citrinų sultys
    1 šaukštas
  • Džiovintas raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
  • Žiedinius kopūstus ir brokolius atskirkite nedideliais žiedynais.
    2. Žiedinius kopūstus ir brokolius atskirkite nedideliais žiedynais.
  • Reklama
  • Kopūstus dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 3-5 minutes.
    3. Kopūstus dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 3-5 minutes.
  • Išimkite kopūstus kiaurasamčiu ir leiskite šiek tiek atvėsti.
    4. Išimkite kopūstus kiaurasamčiu ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Reklama
  • Į salotų dubenį suberkite kukurūzus be skysčio, plonomis juostelėmis supjaustytas morkas ir saldžiąją papriką.
    5. Į salotų dubenį suberkite kukurūzus be skysčio, plonomis juostelėmis supjaustytas morkas ir saldžiąją papriką.
  • Paruoškite užpilą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, džiovintą raudonėlį, druską ir maltus juoduosius pipirus.
    6. Paruoškite užpilą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, džiovintą raudonėlį, druską ir maltus juoduosius pipirus.
  • Reklama
  • Į salotų dubenį sudėkite atvėsintus kopūstus su pjaustytomis daržovėmis ir kukurūzais. Supilkite paruoštą padažą.
    7. Į salotų dubenį sudėkite atvėsintus kopūstus su pjaustytomis daržovėmis ir kukurūzais. Supilkite paruoštą padažą.
  • Išmaišykite salotas.
    8. Išmaišykite salotas.
  • Reklama
  • Patiekite salotas kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies patiekalų! Gero apetito!
    9. Patiekite salotas kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies patiekalų! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai