Turkiška pica
  • Porcijos: 2
    Gaminimo laikas: 1 val.

Turkiška pica

Klasikinis Turkiškos picos receptas. Žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Sausos mielės
    1 valgomasis šaukštas (tešlos ingredientai)
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
  • Jautiena
    300 gramų (įdaro ingredientai)
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Kmynai
    1/2 šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    1/4 šaukštelio
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Mėta
    2 šaukštai
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Krakmolas
    2 žiupsneliai
  • Kaip pagaminti

    Turkiška pica
  • 1.
    Nuotrauka
    Įsitikinkite, kad pienas tikrai šiltas. Ištirpinkite mieles piene ir įplakite kiaušinį, įdėkite cukraus, druskos, sviesto. Viską gerai išmaišykite ir suberkite miltus. Užminkykite gražų lygios tešlos apskritimą.
  • 2.
    Nuotrauka
    Tešlą aptepkite trupučiu aliejaus, įdėkite į drėgną skudurėlį ir uždenkite kitu rankšluosčiu. Leiskite tešlai pabūti 30 minučių.
  • 3.
    Nuotrauka
    Kol tešla „ilsisi“, paruoškite picos įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą. Supjaustykite ir įdėkite svogūną ir česnaką į keptuvę. Tada suberkite maltą jautieną. Pagardinkite kmynais, druska ir maltais pipirais. Kepkite apie 5 minutes. Sumaišykite.
  • 4.
    Nuotrauka
    Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais.
  • 5.
    Nuotrauka
    Dubenyje sumaišykite atvėsintą faršą, petražoles, kapotas mėtas ir citrinos sultis. Sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite. Įkaitinkite orkaitę iki 400F.
  • 6.
    Nuotrauka
    Tešla jau turėtų padvigubėti. Supjaustykite tešlą į 2 dalis. Receptas suteiks jums 2 picas.
  • 7.
    Nuotrauka
    Padarykite apvalius kamuoliukus ir rankomis sutrinkite juos į tortilijas.
  • 8.
    Nuotrauka
    Tešlą kočėlu iškočiokite į ploną pagrindą.
  • 9.
    Nuotrauka
    Pabarstykite tešlą trupučiu krakmolo. Tai neleis įdarui drėkinti tešlos. Tolygiai paskirstykite 1/2 faršo.
  • 10.
    Nuotrauka
    Sudėkite pusę susmulkinto pomidoro ir tarkuoto sūrio.
  • 11.
    Nuotrauka
    Sulenkite valties pavidalu.
  • 12.
    Nuotrauka
    Tepkite išplaktą kiaušinį ant picos šonų, o likusį užpilkite ant įdaro.
  • 13.
    Nuotrauka
    Į antrą įdėjau grybų ir čili pipirų. Kepkite picą 25 minutes, kol pagels.
  • 14.
    Nuotrauka
    Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą