Mega obuolių pyragas su kefyru
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Parduotuvėse obuolių galima įsigyti bet kuriuo metų laiku, todėl šį pyragą galėsite gaminti ir žiemą, ir vasarą. Rinkitės saldžiarūgščių obuolių veisles. Atkreipkite dėmesį į receptą! Sultingi, švelnūs ir aromatingi pyragaičiai šeimos arbatos vakarėliams. Savo pyragui naudojau 22 cm formą. Galite naudoti ir didesnę formą, bet tada pyragas bus šiek tiek žemesnis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus230 gramų
-
Augalinis aliejus100 gramų
-
Kefyras250 mililitrų
-
Miltai300 gramų
-
Obuoliai5 vnt
-
Soda1 šaukštelis
-
Vanilinas1 žiupsnelis
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Miltus persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies.
-
2. Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki putų.
-
Reklama
-
3. Į išplaktus kiaušinius įmaišykite augalinį aliejų ir kefyrą.
-
4. Tada įdėkite sodos, druskos ir vanilino. Į tešlą palaipsniui įmaišykite miltus.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Išimkite iš jų šerdį. Obuolius supjaustykite dideliais kubeliais.
-
6. Į tešlą įmaišykite smulkintus obuolius. Kuo daugiau obuolių, tuo pyragas bus skanesnis.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą (22-26 cm) išklokite kepimo popieriumi ir dėkite į ją tešlą su obuoliais. Pyragą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-50 minučių.
-
8. Gatavas pyragas šiek tiek padidės ir taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
9. Pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama