Klasikiniai varškėtukai

Klasikiniai varškėtukai

4.3 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Skanus patiekalas, nepelnytai pamirštas. Tačiau anksčiau jis buvo ruošiamas gana dažnai. Ir tai nėra nieko sudėtingo, patariu pabandyti pasigaminti. Namuose pasigaminti varškėtukus visai nesunku. Tešla pagaminama gana greitai, o varškštukai išverda dar greičiau. O šio patiekalo skonis nusipelno visų pagyrų. Paruoštą patiekalą galima valgyti su grietine arba tiesiog pabarstyti cukrumi. Jei į tešlą dedate mažiau cukraus, tai tokius varškėtukus galima patiekti su keptais lašiniais ir svogūnais bei su mėsos padažu. Paprastas receptas visada turėtų būti po ranka tiek patyrusioms, tiek naujoms namų šeimininkėms. Esu tikra, kad jis jums pravers ne vieną kartą. Todėl perskaitykite receptą ir pabandykite pasigaminti skanių varškėtukų!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    3 stiklinės
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    2~3 šaukštai
  • Druska
    0,5~1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai
    2 stiklinės
  • Sviestas
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šiam patiekalui geriausia naudoti naminę varškę. Pertriname per sietelį. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdedame cukraus ir druskos. Gerai ...
    1. Šiam patiekalui geriausia naudoti naminę varškę. Pertriname per sietelį. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdedame cukraus ir druskos. Gerai išmaišykite.
  • Į gautą masę suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Kadangi miltų kokybė skiriasi, geriau juos maišyti mažomis porcijomis. Tešla ...
    2. Į gautą masę suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Kadangi miltų kokybė skiriasi, geriau juos maišyti mažomis porcijomis. Tešla turi būti minkšta.
  • Reklama
  • Patogumui tešlą padalinkite į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies darome po dešrą ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Patartina pjaust...
    3. Patogumui tešlą padalinkite į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies darome po dešrą ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Patartina pjaustyti vienodo dydžio gabalėlius.
  • Išvirkite verdančiame, lengvai pasūdytame vandenyje. Kad nepriliptų prie dugno, maišykite šaukštu. Kai tik varškėtukai išplauks į pavirši...
    4. Išvirkite verdančiame, lengvai pasūdytame vandenyje. Kad nepriliptų prie dugno, maišykite šaukštu. Kai tik varškėtukai išplauks į paviršių, virkite 3-4 minutes ir kiaurasamčiu dėkite į lėkštę. Gatavus varškėtukus užpilame ištirpintu sviestu.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai