Klasikiniai varškėtukai
4.3 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Skanus patiekalas, nepelnytai pamirštas. Tačiau anksčiau jis buvo ruošiamas gana dažnai. Ir tai nėra nieko sudėtingo, patariu pabandyti pasigaminti. Namuose pasigaminti varškėtukus visai nesunku. Tešla pagaminama gana greitai, o varškštukai išverda dar greičiau. O šio patiekalo skonis nusipelno visų pagyrų. Paruoštą patiekalą galima valgyti su grietine arba tiesiog pabarstyti cukrumi. Jei į tešlą dedate mažiau cukraus, tai tokius varškėtukus galima patiekti su keptais lašiniais ir svogūnais bei su mėsos padažu. Paprastas receptas visada turėtų būti po ranka tiek patyrusioms, tiek naujoms namų šeimininkėms. Esu tikra, kad jis jums pravers ne vieną kartą. Todėl perskaitykite receptą ir pabandykite pasigaminti skanių varškėtukų!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė3 stiklinės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus2~3 šaukštai
-
Druska0,5~1 arbatinis šaukštelis
-
Miltai2 stiklinės
-
Sviestas100 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Šiam patiekalui geriausia naudoti naminę varškę. Pertriname per sietelį. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdedame cukraus ir druskos. Gerai išmaišykite.
-
2. Į gautą masę suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Kadangi miltų kokybė skiriasi, geriau juos maišyti mažomis porcijomis. Tešla turi būti minkšta.
-
Reklama
-
3. Patogumui tešlą padalinkite į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies darome po dešrą ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Patartina pjaustyti vienodo dydžio gabalėlius.
-
4. Išvirkite verdančiame, lengvai pasūdytame vandenyje. Kad nepriliptų prie dugno, maišykite šaukštu. Kai tik varškėtukai išplauks į paviršių, virkite 3-4 minutes ir kiaurasamčiu dėkite į lėkštę. Gatavus varškėtukus užpilame ištirpintu sviestu.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama